Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φορτσάκης: Η ΝΔ διαθέτει πλήρες σχέδιο για την οικονομία – Οι προτάσεις μας είναι μετρημένες και ρεαλιστικές

Φορτσάκης: Η ΝΔ διαθέτει πλήρες σχέδιο για την οικονομία – Οι προτάσεις μας είναι μετρημένες και ρεαλιστικές
"Χωρίς νέο πλούτο δεν θα ξεφύγουμε από τη σημερινή μιζέρια μας", αναφέρει ο  αναπληρωτής τομέαρχης Οικονομικών  της ΝΔ, Θ. Φορτσάκης
«Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει και έχει ανακοινώσει πλήρες και εμπεριστατωμένο σχέδιο για την οικονομία», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής τομέαρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θ. Φορτσάκης, προσθέτοντας ότι «όλες οι προτάσεις μας είναι μετρημένες και ρεαλιστικές».
Όπως εξηγεί, το σχέδιο «στηρίζεται στη μείωση της φορολογίας έναντι περιορισμού κρατικών δαπανών, στην ενίσχυση των επενδύσεων, στη δραστική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του τραπεζικού συστήματός μας με κατατεθειμένες προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια και για το πλαστικό χρήμα.
Πλήρεις προτάσεις έχουμε διαμορφώσει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας γενικά, αλλά και για συγκεκριμένα οικονομικά πεδία, όπως για την ενέργεια, την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό, την ψηφιακή πολιτική, τις νεοφυείς επιχειρήσεις». Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, οι προτάσεις της ΝΔ «εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο γενναίων διαρθρωτικών αλλαγών για την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της οικονομίας.
Χωρίς νέο πλούτο δεν θα ξεφύγουμε από τη σημερινή μιζέρια μας».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η οικονομία βουλιάζει και μαζί εξανεμίζεται η χώρα», ενώ για τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, τονίζει πως «η «συμφωνία-ορόσημο» πολιτικά αποτελεί «συμφωνία-ταφόπλακα» για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
«Έκλεισε μεν, έστω και πολύ καθυστερημένα, τη δεύτερη αξιολόγηση, επιβάλλοντας όμως νέα βαριά μέτρα», σημειώνει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «μόνο αοριστόλογες υποσχέσεις λάβαμε για τη ρύθμιση του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο».
Για την υπόθεση Noor-1 υπενθυμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθούν η εμπλοκή του εν λόγω υπουργού και τυχόν άλλων μελών της κυβέρνησης στην εν λόγω υπόθεση, καθώς και η έκταση της ενδεχόμενης παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης από τις ενέργειές τους».
Τέλος, για νομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει  «πρόκειται για μια αποκρουστική αντιμεταρρύθμιση» και «αν υλοποιηθεί, θα φέρει τα πανεπιστήμιά μας πολύ πίσω, σε σκοτεινές εποχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης