Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι επενδύσεις που αποφέρουν αποδόσεις σε μια από τις βαρετές αγορές των τελευταίων ετών

Goldman Sachs: Οι επενδύσεις που αποφέρουν αποδόσεις σε μια από τις βαρετές αγορές των τελευταίων ετών
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας συστήσουν στους επενδυτές τους τομείς στους οποίους μπορούν να επενδύσουν ώστε να έχουν όσο το δυνατό καλύτερες αποδόσεις
Το να βγάλει κάποιος χρήματα σε ένα περιβάλλον χαμηλής μεταβλητότητας είναι δύσκολο.
Όταν η αγορά στερείται διακυμάνσεων των τιμών, οι ευκαιρίες αξιοποίησης της αναποτελεσματικότητας μπορεί να είναι λίγες.
Οι διαχειριστές funds έχουν λιγότερη δουλειά και η θεμελιώδης ανάλυση που συνήθως λαμβάνεται υπόψη σε επενδυτικές αποφάσεις μπορεί να δώσει τη θέση σε μια πακέτο νοοτροπιών όπου οι επενδυτές έχουν κολλήσει κυνηγώντας τα ίδια υπερτιμημένα trades.
Στο πλαίσιο αυτό, Goldman Sachs προσφέρει μερικές ιδέες για να βοηθήσει τους traders να κινηθούν σε αυτές τις στάσιμες στιγμές.
Πρώτα απ' όλα, οι επενδυτές θα πρέπει να κοιτάνε να αγοράσουν μετοχές.
Ειδικότερα, ο S&P 500 έχει υψηλές risk-adjusted (αποδόσεις που έχουν προσαρμοστεί σε σχέση με τον κίνδυνο) αποδόσεις σε σχέση με άλλες κατηγορίες assets σε περιόδους χαμηλής μεταβλητότητας μετά το 1990, σύμφωνα με τα στοιχεία της Goldman.
Κοιτάζοντας πέρα από το ύψος των αποδόσεων, η αμερικανική τράπεζα διαπιστώνει επίσης ότι οι μετοχές έχουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στις αποδόσεις που έχουν προσαρμοστεί σε σχέση με τον κίνδυνο σε σχέση με την ιστορία, όταν οι εναλλαγές τιμών ξεθωριάζουν.
Με αυτό το μέτρο, οι μετοχές εκτός από τις αμερικανικές είναι στην πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι νικητές, και συγκεκριμένα εκείνες των αναδυόμενων αγορών αλλά και των ευρωπαϊκών και του ιαπωνικού χρηματιστηρίου.
Η Goldman συνιστά επίσης την αγορά ομολόγων υψηλής απόδοσης, αλλά σημειώνει ότι η απόδοσή τους σε σχέση με άλλες κατηγορίες assets δεν είναι μοναδική σε περιόδους χαμηλής μεταβλητότητας.
Ένας τομέας που πρέπει να αποφευχθεί είναι η αγορά των αμερικανικών ομολόγων, λέει η Goldman Sachs.
Ενώ οι περίοδοι χαμηλής μεταβλητότητας έχουν ιστορικά μεταφραστεί σε ισχυρές αποδόσεις για τα κρατικά ομόλογα, αυτή τη φορά είναι διαφορετική.
Στο παρελθόν, το εισόδημα από το κουπόνι ήταν σε θέση να αντισταθμίσει τυχόν απώλειες από την αύξηση των επιτοκίων.
Με αυτή την πηγή κεφαλαίου να μειώνεται, τα κρατικά ομόλογα είναι πλέον πολύ λιγότερο ελκυστικά, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία συνιστά μια underweight θέση.

Screen Shot 2017 07 06 at 10.01.26 AM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης