Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκε για 6η φορά από τη γαλλική εθνοσυνέλευση η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Εγκρίθηκε για 6η φορά από τη γαλλική εθνοσυνέλευση η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Οι βουλευτές του «αριστερού ταραξία» Jean Luc Melenchon και το κομμουνιστικό κόμμα ήταν οι μόνοι που καταψήφισαν
Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε (με ψήφους 137 υπέρ και 13 κατά) σήμερα, 6 Ιουλίου, για 6η φορά την χρονική παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως την 1η Νοεμβρίου 2017, όποτε και το κοινοβούλιο θα συζητήσει μια νέα νομοθεσία για την εθνική ασφάλεια.
Οι βουλευτές του «αριστερού ταραξία» Jean Luc Melenchon και το κομμουνιστικό κόμμα ήταν οι μόνοι που καταψήφισαν.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν αποτέλεσμα των πολλαπλών τρομοκρατικών χτυπημάτων από τους τζιχαντιστές στο Παρίσι την μοιραία νύχτα της 13ης Νοεμβρίου 2015 αλλά του μακελειού στη Νίκαια, ωστόσο οι Γάλλοι αντέδρασαν έντονα, καθώς η ισχυρότατη αστυνομική και στρατιωτική παρουσία παραβιάζει βασικές ελευθερίες των πολιτών.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην αστυνομία να διενεργεί κατ’ οίκον έρευνες, να συλλαμβάνει πολίτες χωρίς την αρχική έγκριση των δικαστικών αρχών, ενώ χαλαρώνει τους περιορισμούς στις αρχές για να παρακολουθούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Η αδιάλειπτη διάρκεια επιβολής του, που λήγει στις 15 Ιουλίου, αποτελεί την μεγαλύτερη έπειτα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου της Αλγερίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης