Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η ΕΕ χρειάζεται ριζικές αλλαγές – Να ενισχυθεί η ανάπτυξη, διαφορετικά έρχονται διαλυτικές τάσεις

Παπαδημούλης: Η ΕΕ χρειάζεται ριζικές αλλαγές – Να ενισχυθεί η ανάπτυξη, διαφορετικά έρχονται διαλυτικές τάσεις
Αυξάνονται επικίνδυνα οι ανισότητες, η ανεργία, η φτώχεια, το χάσμα πλούσιων – φτωχών είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στη λειτουργία αλλά και στην πολιτική της ΕΕ που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση η ΕΕ θα βρεθεί αντιμέτωπη με διαλυτικές τάσεις αλλά και με τον κίνδυνο της άκρας δεξιάς.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κομισιόν χρειάζεται να αλλάξουν πολλά - στην πράξη, όχι στα λόγια- για να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται επικίνδυνα οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, η ανεργία, η φτώχεια, το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς.
Από αυτά χάνει η ιδέα μιας ενωμένης, δημοκρατικής Ευρώπης και κερδίζει η άκρα δεξιά, η οποία θέλει να διαλύσει την Ευρώπη.
Οι πολίτες δεν θέλουν πια λόγια.
Ζητούν θετικά, συγκεκριμένα βήματα, που να τα δουν να καθρεφτίζονται στη ζωή τους.
Στην οικονομία, την κοινωνία, την ποιότητα της δημοκρατίας, την οικονομική και κοινωνική συνοχή.
Ζητούν έναν ισχυρό κοινωνικό πυλώνα με περιεχόμενο, όχι ένα άδειο κουτί, που θα αντιμετωπίσει τις εντεινόμενες κοινωνικές ανισότητες και το κοινωνικό dumbing» είπε ο κ.Παπαδημούλης σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Frans Timmermans.
Όπως είπε ο κ.Παπαδημούλης απαιτείται μια «ευρωπαϊκή κοινωνική χάρτα», που θα καθιερώνει με νομική δεσμευτικότητα, ένα κοινό για όλους, υποχρεωτικό πλαίσιο δικαιωμάτων για τους φτωχούς και τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.
«Ένα νέο σύμφωνο απασχόλησης και ανάπτυξης, που θα βάζει τέλος στο δόγμα της αιώνιας λιτότητας και θα ενισχύει τις πολιτικές συνοχής» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης