Τελευταία Νέα
Διεθνή

Banco Santander: Ξεκίνησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 7,1 δισ. ευρώ

Banco Santander: Ξεκίνησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 7,1 δισ. ευρώ
Η ισπανική τράπεζα δήλωσε ότι θα εκδώσει 1,46 δισ. νέες μετοχές στην τιμή των 4,85 ευρώ ανά μετοχή
Ξεκίνησε σήμερα (4/7) η πώληση μετοχών ύψουν 7,1 δισ. ευρώ της ισπανικής τράπεζας Banco Santander, με σκοπό τη χρηματοδότησης της εκκαθάρισης για την προβληματική Banco Popular Espanol, η οποία αποκτήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο πλαίσιο της διάσωσής της.
Συγκεκριμένα, η ισπανική τράπεζα δήλωσε ότι θα εκδώσει 1,46 δισ. νέες μετοχές στην τιμή των 4,85 ευρώ ανά μετοχή, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν διορία μέχρι τις 20 Ιουλίου προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου.
Παράλληλα, η Santander ανέφερε ότι οι νέες μετοχές αναμένεται να αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 31 Ιουλίου ενώ πρόσθεσε ότι μετά την ΑΜΚ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας θα διαμορφθεί στο 10,7% έναντι 10,66% που ήταν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται ότι πριν από έναν μήνα, και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου, το ισπανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αποφάσισε να εξαγοράσει την υπό κατάρρευση Banco Popular Espanol, έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ, και να προχωρήσει στην εν λόγω ΑΜΚ.
Χθες (3/7) η Santander ανακοίνωσε ότι αναμένει καθαρά κέρδη ύψους 3,6 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2017, γεγονός που οδήγησε στην αναβάθμισή της αξιολόγησής της από τη Moody's σε Ba1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης