Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης χρειάζονται «φιλελεύθερες λύσεις»

Obama: Τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης χρειάζονται «φιλελεύθερες λύσεις»
Ο Obama υπογράμμισε ότι η αυξημένη ευημερία συνοδεύτηκε από νέα παγκόσμια προβλήματα
Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την ανεκτικότητα, τη μετριοπάθεια και το σεβασμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του πλανήτη απηύθυνε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.
Σε ομιλία του στην Ινδονησία ο Obama προειδοποίησε, πως μία πολιτική βασισμένη σε θρησκευτική κατεύθυνση θα μπορούσε να οδηγήσει σε χάος και βία. 
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι ορισμένες χώρες έχουν υιοθετήσει «ένα επιθετικό είδος εθνικισμού» και «αυξημένη δυσαρέσκεια έναντι μειονοτικών ομάδων», σχόλιο που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αιχμή για την πολιτική του Donald Trump.
Ο Obama υπογράμμισε ότι η αυξημένη ευημερία συνοδεύτηκε από νέα παγκόσμια προβλήματα, προσθέτοντας πως ο κόσμος αντιμετωπίζει ζητήματα, όπως οι ανισότητες και η τρομοκρατία.
«Εάν δεν αντισταθούμε υπέρ της ανεκτικότητας και της μετριοπάθειας και του σεβασμού προς τους άλλους, αν αρχίσουμε να αμφιβάλουμε για τον εαυτό μας και για όλα όσα έχουμε επιτύχει, τότε μεγάλο μέρος της προόδου που έχουμε κάνει δεν θα συνεχιστεί» ανέφερε. 
«Αυτό που θα δούμε, είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για τη δημοκρατία, θα δούμε όλο και περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να περιορίσουν την ελευθερία του Τύπου και θα δούμε περισσότερη μισαλλοδοξία, περισσότερες φυλετικές διαφορές, περισσότερες εθνικές διαιρέσεις και θρησκευτικές διαιρέσεις. 
Και περισσότερη βία» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Τα προβλήματα στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης απαιτούν φιλελεύθερες λύσεις, υπερτόνισε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης