Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Πολωνία έχει το ηθικό δικαίωμα να πει όχι στους πρόσφυγες, υποστηρίζει ο Kaczynski

Reuters: Η Πολωνία έχει το ηθικό δικαίωμα να πει όχι στους πρόσφυγες, υποστηρίζει ο Kaczynski
Ο  ηγέτης του  κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, Jaroslaw Kaczynski, υποστήριξε ότι η χώρα του ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες
Η Πολωνία έχει το ηθικό δικαίωμα να πει όχι στους πρόσφυγες, ανέφερε ο  ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, Jaroslaw Kaczynski, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) έκανε τα συγκεκριμένα σχόλια για τη μετανάστευση σε συνέδριο της παράταξής του, 100 χιλιόμετρα από τη Βαρσοβία.
"Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί τις χώρες από τις οποίες έρχονται οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το εργατικό δυναμικό τους, δεν τους προσκαλέσαμε εμείς στην Ευρώπη και έχουμε το ηθικό δικαίωμα να πούμε όχι" ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε και τηλεοπτικά.
Τον περασμένο μήνα η Κομισιόν ξεκίνησε μία νομική διαδικασία ενάντια στην Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχία, επειδή αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν αιτούντες ασύλου.
Ο Kaczynski που επέκρινε σε κάθε ευκαιρία το πρόγραμμα μετεγκατάστασης της ΕΕ για τους μετανάστες, είπε επίσης ότι το κόμμα του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντιευρωπαϊκό καθώς στήριξε το 2004 τη διαδικασία ένταξης της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Το γεγονός ότι καρπωνόμαστε τη χρηματοδότηση της ΕΕ δεν σημαίνει ότι έχουμε χάσει τα δικαιώματά μας σε διάφορες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών ιστορικού περιεχομένου" ανέφερε ο Πολωνός ηγέτης, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν έλαβε ποτέ τις αποζημιώσεις για τις απώλειες που είχε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Κατά τη διάρκεια της 70λεπτης ομιλίας του ο επικεφαλής του PiS υποστήριξε ότι θα αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Ο Kaczynski ανέφερε επίσης ότι είναι ανάγκη να μειωθεί το ποσοστό του ξένου κεφαλαίου στον τομέα των ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης