Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Στο 177,9% το ελληνικό χρέος το 2017 και στο 172,2% το 2018 - Πληθώρα πολιτικών εξελίξεων παγκοσμίως

Barclays: Στο 177,9% το ελληνικό χρέος το 2017 και στο 172,2% το 2018 - Πληθώρα πολιτικών εξελίξεων παγκοσμίως
Η Barclays παρουσίασε τις εκτιμήσεις της για το οικονομικό outlook παγκοσμίως κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017
Τις προβλέψεις της για την παγκόσμια οικονομία παρουσιάζει η Barclays σε σχετική της ανάλυση που φέρει τον τίτλο: «Οικονομικό outlook: Ανάπτυξη χωρίς πληθωρισμό και πληθώρα πολιτικών εξελίξεων (Economic Outlook: Inflation-less growth and eventful politics)».
Μάλιστα, όσον αφορά στην Ελλάδα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το χρέος θα φτάσει το 2017 στο 177,9%, ενώ το 2018 στο 172,2%.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες χώρες, οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρουν ότι η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει ευρέως ακέραιη, ακόμα και αν το momentum της ανάπτυξης προβλέπεται να επιβραδυνθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Ενώ η Ευρώπη εξέπληξε όσον αφορά στην ανοδική πορεία, το outlook για την αμερικανική ανάπτυξη είναι επιβαρυμένο από την πολιτική αβεβαιότητα.
Την ίδια στιγμή, η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας έχει αρχίσει να επιβραδύνεται, αν και σταδιακά.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, ο πληθωρισμός έχει μαλακώσει και πάλι, καθώς οι επιπτώσεις των τιμών του πετρελαίου εξασθενούν και η κακή αύξηση των μισθών διατηρεί τους βασικούς δείκτες καταναλωτή (CPI) σε χαμηλά επίπεδα.
Η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας παραμένουν επιφυλακτικές, ενώ η Fed έχει στείλει το σήμα περαιτέρω ομαλοποίησης της πολιτικής, με την πεποίθηση ότι η οικονομική ανάκαμψη θα ωθήσει τον πληθωρισμό προς τον στόχο που έχει θέσει.
Αυτό θα μπορούσε να αντισταθμιστεί αν ο πληθωρισμός ή/και η ανάπτυξη απογοητεύσει τα επόμενα τρίμηνα.
Παράλληλα, οι πολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν άφθονοι: ενώ οι ευρωπαϊκές εκλογές έχουν προκαλέσει ανοδικούς κινδύνους, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν έρθει αντιμέτωποι με έντονες διχασμούς.
Επίσης αβεβαιότητα επικρατεί και για το συνέδριο του Κόμματος της Κίνας το φθινόπωρο.
Παρακάτω είναι ο πίνακας της Barclays σχετικά με την πορεία των κρατικών χρεών παγκοσμίως, όπως περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης