Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιβράδυνση του επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούνιο 2017 - Στις 56,1 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Επιβράδυνση του επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούνιο 2017 - Στις 56,1 μονάδες ο PMI
Η παραγωγή του ιδιωτικού τομέα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης παρέμεινε ενισχυμένη, παρά την πτώση
Σε θετικό έδαφος παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2017, παρά την επιβράδυνση που καταγράφηκε, με τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών να συνεχίζουν να αναπτύσσονται, αν και με περισσότερο περιορισμένους ρυθμούς.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 56,1 μονάδες, έναντι 57,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τους ρυθμούς ανάπτυξης να είναι οι βραδύτεροι που καταγράφηκαν από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο, ο ιδιωτικός τομέας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης από τον Μάιο του 2013, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή της από τον Ιανουάριο του 1998, όταν και ξεκίνησε η καταγραφεί των σχετικών στοιχείων από τη Markit.
Αναλυτικότερα, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο μεταποιητικός κλάδος, ο οποίος συνέχισε να επεκτείνεται ταχέως, ενώ ο κλάδος των υπηρεσιών, αν και παρέμεινε σε θετικό έδαφος, κατέγραψε τις ασθενέστερους ρυθμούς μέσα στο 2017.
Σε ότι αφορά τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στον ιδιωτικό κλάδο της Γερμανίας, σημειώθηκε ελαφριά επιβράδυνση, χωρίς ωστόσο αυτό να εμποδίζει τη στελέχωση στον κλάδο, η οποία παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι οι νέες παραγγελίες αναπτύχθηκαν με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών, οι επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα παρέμειναν ιδιαιτέρως αισιόδοξοι αναφορικά με τους προσεχείς δώδεκα μήνες, με την αισιοδοξία στον μεταποιητικό κλάδο να είναι ελαφρώς ισχυρότερη σε σύγκριση με αυτον των υπηρεσιών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης