Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Bullish στις αναδυόμενες αγορές καθώς το 2017 εξελίσσεται λίγο διαφορετικά

tags :
Citigroup: Bullish στις αναδυόμενες αγορές καθώς το 2017 εξελίσσεται λίγο διαφορετικά
Η Citi μείωσε τις συμμετοχές της στα αμερικανικά assets σταθερού εισοδήματος
Οι παγκόσμιες αγορές ξεκίνησαν το 2017, φοβούμενες, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα των ΗΠΑ και τους αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους στην Ευρώπη.
Ωστόσο, κανένα από αυτούς τους φόβους δεν έχει αποδειχθεί καταστρεπτικός σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Citi Private Bank.
Ωστόσο, η παραγωγή διψήφιων αποδόσεων δεν θα είναι «τόσο εύκολη» τους επόμενους μήνες σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2017, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής της παγκόσμιας επενδυτικής στρατηγικής της τράπεζας Steven Wieting.
Ενώ η τράπεζα έχει διατηρήσει την άποψή της ότι η παγκόσμια οικονομία θα αποδειχθεί πιο ανθεκτική από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως, έχει αυξήσει τις τοποθετήσεις της σε παγκόσμιες μετοχές, μείωσε τις συμμετοχές της σε ορισμένα assets σταθερού εισοδήματος, όπως τα αμερικανικά ομόλογα και διαφοροποιήθηκε περισσότερο στις αναδυόμενες αγορές.
Η Citi Private Bank κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν σε μεγάλο βαθμό επιφυλακτική όσον αφορά στις αναδυόμενες αγορές.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δολάριο ενισχύθηκε, γεγονός που αύξησε το βάρος του χρέους για τις περισσότερες χώρες των αναδυόμενων αγορών.
Η Citi Private Bank είναι overweight τόσο στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών όσο και στα assets σταθερού εισοδήματος.
Για τις μετοχές της Ασίας, οι επιλογές της τράπεζας είναι το Χονγκ Κονγκ, η Κίνα, η Ινδία και η Ινδονησία, ενώ προτιμά και τις αγορές κρατικών ομολόγων στην Ινδία και την Ινδονησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης