Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Στους 62 οι νεκροί από τον πύρινο εφιάλτη - Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση

Πορτογαλία: Στους 62 οι νεκροί από τον πύρινο εφιάλτη - Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση
Πρόκειται για τη χειρότερη τραγωδία που έχει βιώσει η Πορτογαλία τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές
(Upd5) Τριήμερο εθνικό πένθος από σήμερα κήρυξε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, για τα 62 μέχρι στιγμής θύματα της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Λεϊρία.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, οι τραυματίες φτάνουν τους 50, ενώ η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι στο σημείο παραμένουν 600 πυροσβέστες επιχειρώντας την κατάσβεσή της.
Όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση, η πλειοψηφία των θυμάτων παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, καθώς προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και απανθρακώθηκαν.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Πορτογαλία από τον πύρινο εφιάλτη που καίει δασική έκταση στα κεντρικά της χώρας.
Σήμερα (18/6) οι αρχές δήλωσαν οτι οι νεκροί έφτασαν τους 62 ενώ πολλοί παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.
Οι 59 τραυματίες παραμένουν και νοσηλευονται σε νοσοκομεία της περιοχής.
«Δυστυχώς, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Antonio Costa, ο οποίος μετέβη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, κοντά στη Λισαβόνα.
«Η προτεραιότητα είναι να σωθούν οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί ακόμη να διατρέχουν κίνδυνο», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.
Τουλάχιστον 16 από τα θύματα απανθρακώθηκαν όταν παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, από τις φλόγες, στον δρόμο που συνδέει το Φιγκέιρο ντος Βίνιος με το Καστανιέιρα ντε Πέρα.
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έκανε έκκληση στην ΕΕ για βοήθεια.


Άλλοι πέθαναν από την εισπνοή καπνού.
Τουλάχιστον δύο άτομα αγνοούνται.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο (17/6) λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, στην περιοχή Λεϊρία.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, οι φλόγες εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα.



Πολλά χωριά επλήγησαν από τη φωτιά.
Η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμη γνωστή πλήρως ενώ το υπουργείο Εσωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμών.

(Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 18 Ιουνίου 10:24)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης