Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -1,2% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2017

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -1,2% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2017
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +0,9%
Μεγαλύτερη του αναμενομένου ήταν η συρρίκνωση που καταγράφηκε στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (15/6) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τα αποτελέσματα να εντείνουν τις ανησυχίες για περαιτέρω επιβράδυνση στα έξοδα των καταναλωτών.
Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -1,2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση να είναι περισσότερο περιορισμένη, και συγκεκριμένα στο -0,8%.
Μάλιστα, εφόσον εξαιρεθεί ο τομέας των καυσίμων, η μηνιαία πτώση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, και συγκεκριμένα στο -1,6%, γεγονός που μαρτυρά ότι οι κάτοικοι της χώρας αντιμετωπίζουν μία από τις εντονότερες πιέσεις στο βιοτικό τους επίπεδο κατά τα τελευταία δύο χρόνια.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λίανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +0,9%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν διπλάσια άνοδο, της τάξεως του +1,8%.
Σύμφωνα με τον επικεφαλή οικονομολόγο της UBS στο Ηνωμένο Βασίλειο, John Wraith, καθοριστικό ρόλο τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές φαίνεται ότι έχει διαδραματίσει η αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς δημιουργεί αβεβαιότητα αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης