Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Βρετανία ετοιμάζει πολύ γενναιόδωρη πρόταση για τους Ευρωπαίους πολίτες του Ην. Βασιλείου

FT: Η Βρετανία ετοιμάζει πολύ γενναιόδωρη πρόταση για τους Ευρωπαίους πολίτες του Ην. Βασιλείου
Η πρωθυπουργός Theresa May βρίσκεται υπό την πίεση του υπουργικού συμβουλίου για μια «πιο ήπια» έξοδο από την Ε.Ε.
Ο υπουργός Brexit κ. David Davis ετοιμάζει μία «πολύ γενναιόδωρη πρόταση» για τους Ευρωπαίους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μία προσπάθεια να επιλυθεί ένα από τα «αγκάθια» της επικείμενης διαπραγμάτευσης, αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.
Ο κ. Davis αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, προκειμένου να αρχίσει τις συνομιλίες με τους αξιωματούχος της Ε.Ε. την ερχόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα.
Η προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στους υπηκόους της Ε.Ε. που ζουν στη Βρετανία θα εγγυάται τα δικαιώματα που έχουν σήμερα, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται «δίκαια μεταχείριση», αναφέρουν πηγές της βρετανικής κυβέρνησης.
Η Βρετανία θέλει να είναι η 29η Μαρτίου το σημείο διακοπής των δικαιωμάτων των πολιτών, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο κοινοποίησε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την ΕΕ, αλλά αναμένεται να προσχωρήσει στις απαιτήσεις της ΕΕ ότι η ημερομηνία θα πρέπει να είναι η ίδια η ημέρα του Brexit το 2019.
Ο κ. Davis έχει ενοχληθεί από τις αναφορές ότι η βρετανική διαπραγματευτική ομάδα «είναι χαοτική, δεν έχει σαφή εντολή και δεν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μετά και τις εκλογές της χώρας», σχολιάζουν οι Financial Times, σημειώνοντας πως η πρωθυπουργός Theresa May βρίσκεται υπό την πίεση του υπουργικού συμβουλίου για μια «πιο ήπια» έξοδο από την Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης