Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Η Apple θα ανακτήσει το χαμένο έδαφος στα αυτο-οδηγούμενα, αν συνεργαστεί με την Tesla

Morgan Stanley: Η Apple θα ανακτήσει το χαμένο έδαφος στα αυτο-οδηγούμενα, αν συνεργαστεί με την Tesla
Η τράπεζα αναφέρει πως η Apple θα δαπανήσει περίπου 16 δις δολάρια τα επόμενα 4 χρόνια στην έρευνα και την ανάπτυξη γύρω από την αυτοκινητοβιομηχανία
Συνεργασία μεταξύ Apple και Tesla στον –πολλά υποσχόμενο– κλάδο των αυτοοδηγούμενων οχημάτων… προτείνει σε σημείωμά της η Morgan Stanley, τονίζοντας ότι μόνο έτσι η γιγαντιαία τεχνολογική του Steve Jobs θα ανακτήσει το χαμένο έδαφος, καθώς πρόσφατα εισήλθε στο πεδίο.
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας επισημαίνουν πως, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των κερδών πρώτου τριμήνου για την Tesla, το Μάιο, ρώτησαν τον Elon Musk (ιδρυτής και CEO) για την πιθανότητα σύμπραξης με την Apple.
«Δεν νομίζω ότι θέλουν να εξετάσουν κάτι τέτοιο.
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη.
Αλλά προφανώς, η Apple παράγει σημαντικά προϊόντα.
Χρησιμοποιώ το τηλέφωνό τους και το φορητό υπολογιστή τους, δεν ξέρω όμως τι θα κάνουν στα αυτοκίνητα», είχε πει τότε ο οραματιστής κ. Musk.
Η συνεργασία με μια εδραιωμένη εταιρεία δεν είναι ο μόνος τρόπος συγκέντρωσης των δεδομένων που θα χρειαστεί η Apple, αναφέρει η Morgan Stanley, εκτιμώντας πως ο γίγαντας της Silicon Valley θα μπορούσε να αρχίσει να συλλέγει τα δικά του δεδομένα, κάτι που όμως θα είναι πολύ πιο δαπανηρό.
Η τράπεζα αναφέρει πως η Apple θα δαπανήσει περίπου 16 δις δολάρια τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια στην έρευνα και την ανάπτυξη γύρω από την αυτοκινητοβιομηχανία, λόγω της καθυστερημένης εισόδου της στην αγορά, πολύ περισσότερο από τα 4 δις δολάρια που αναμένει ότι θα ξοδέψει η Tesla, κατά την ίδια περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης