Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και την επιστροφή κεφαλαίου οι μετοχές της Τιτάν συνολικού ύψους 1,10 ευρώ

tags :
Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και την επιστροφή κεφαλαίου οι μετοχές της Τιτάν συνολικού ύψους 1,10 ευρώ
Ράλι για τον προνομιούχο τίτλο από την αρχή του έτους, ενισχύεται κατά 41% ενώ η σημερινή επιστροφή αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5,6%
Σήμερα οι μετοχές της Τιτάν, κοινές και προνομιούχες, διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό 0,089 ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή καθαρό 0,85 ευρώ.
Συνολικά από τις μετοχές θα αποκοπεί 1,10 ευρώ ανά μετοχή που μεταφράζεται σε μερισματική απόδοση 4,1% για την κοινή μετοχή και 5,6% για την προνομιούχο μετοχή.
Και οι δύο τίτλοι καταγράφουν άνοδο από την αρχή του έτους αλλά ξεχωρίζει η πορεία της προνομιούχου μετοχές, η οποία για χρόνια διαπραγματευόταν με τεράστια απόκλιση έναντι της κοινής.
Ο κοινός ενισχύεται 18,7% από την αρχή του έτους και ο προνομιούχος τίτλος κατά 41% , ενώ οι μετοχές σημειώνεται πως βρίσκονται σε υψηλά 9 ετών.
Αναλυτές χαρακτηρίζουν τις αποτιμήσεις γεμάτες με βάση τις εκτιμώμενες κερδοφορίες για τις επόμενες χρήσεις, αλλά στο ταμπλό και οι δύο τίτλοι εμφανίζουν ιδιαίτερη δυναμική και ανθεκτικότητα χωρίς να έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής διάθεση από κάποιους επενδυτές να κατοχυρώσουν κέρδη πιέζοντας τους τίτλους.
Σημειώνεται ότι λόγω επιστροφής κεφαλαίου, η τιμή εκκίνησης των μετοχών έχει προσαρμοστεί.

 Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης