Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέο «όχι» από το Βερολίνο στην πρόταση της γαλλικής κυβέρνησης για το ελληνικό χρέος

Νέο «όχι» από το Βερολίνο στην πρόταση της γαλλικής κυβέρνησης για το ελληνικό χρέος
Η εν λόγω πρόταση του Παρισιού ισοδυναμεί με έμμεση μείωση του ελληνικού χρέους και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει δεκτή από την Γερμανία
Η γερμανική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη γαλλική πρόταση για το ελληνικό ζήτημα, ξεκαθάρισε εκ νέου κυβερνητικός αξιωματούχος του Βερολίνου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη γερμανική πρωτεύουσα.
Όπως τόνισε, η εν λόγω πρόταση του Παρισιού ισοδυναμεί με έμμεση μείωση του ελληνικού χρέους και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει δεκτή.
Βέβαια, ο ίδιος αξιωματούχος - υπό τον όρο της ανωνυμίας - εκφράζει την αισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης στο επικείμενο Eurogroup της 15 Ιουνίου 2017.
Επισημαίνεται πως σήμερα (12 Ιουνίου 2017) πραγματοποιείται στο Βερολίνο διάσκεψη της G20 με θέμα την Αφρική.
Στη διάσκεψη συμμετέχουν η Christine Lagarde και ο Wolfgang Schaeuble, με τον κυβερνητικό αξιωματούχο να δηλώνει σχετικά πως μπορεί, στο περιθώριο αυτής της διάσκεψης, να υπάρξει συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με θέμα το ελληνικό χρέος.
Εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε δεν θέλησε να σχολιάσει τη γαλλική πρόταση για συμβιβαστική λύση στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 15 Ιουνίου, και ανέφερε ότι πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή μέχρι το Eurogroup της Πέμπτης 15 Ιουνίου.
Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν προβλέπεται επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, στο Βερολίνο αυτές τις ημέρες.
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup, κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, έχει απορρίψει το προηγούμενο διάστημα τη γαλλική πρόταση για το ελληνικό χρέος και ο ESM δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές πριν το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης