Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος στο ράλι των τεχνολογικών της Wall Street αναμένει η Goldman Sachs

Τέλος στο ράλι των τεχνολογικών της Wall Street αναμένει η Goldman Sachs
Η Goldman ανησυχεί επίσης ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές προσπαθούν να «πουν κάτι» για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας
Σε συνέχεια της απότομης στροφής των τεχνολογικών μετοχών κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής (9 Ιουνίου 2017) στη Wall Street, ο David Kostin, αναλυτής της Goldman Sachs, αναμένει περαιτέρω πτώση στις μετοχές που μέχρι πρότινος οδηγούσαν τους δείκτες τη Νέας Υόρκης σε ιστορικά υψηλά.
Ο κ. Kostin βασίζει τις εκτιμήσεις του στο ότι οι ευνοϊκές συγκυρίες, όπως η υγιής αύξηση των κερδών κλπ, για τον τεχνολογικό κλάδο, οι οποίες και δημιούργησαν «ταύρους», οδεύουν προς το τέλος τους.
Η Goldman ανησυχεί επίσης ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές προσπαθούν να «πουν κάτι» για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.
«Ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι η υπεραπόδοση των μετοχών με ισχυρούς ισολογισμούς παράλληλα με μια αγορά μετοχών που συγκεντρώνει εξαιρετικά χαλαρές οικονομικές συνθήκες.
Το “καλάθι” μας για τις εταιρείες του S&P 500 με ισχυρούς ισολογισμούς ξεπέρασε το “καλάθι” μας με αυτές με αδύναμο ισολογισμό κατά 520 μονάδες βάσης, το τελευταίο 6μηνο.
Η παραπάνω ισχυρή υπεραπόδοση, που οδήγησε σε ένα ράλι 10% και πάνω (για τις εταιρείες ισχυρού ισολογισμού), εμφανίζεται μόνο στο 5% των εξαμήνων τα τελευταία 30 χρόνια», σημειώνει η τράπεζα, κάνοντας λόγο για μία ενδεχόμενη νέα «φούσκας» στις τεχνολογικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης