Τελευταία Νέα
Διεθνή

Commerzbank: Αναμένεται περαιτέρω υποχώρηση στη στερλίνα μέσα στις επόμενες ημέρες

Commerzbank: Αναμένεται περαιτέρω υποχώρηση στη στερλίνα μέσα στις επόμενες ημέρες
Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας εκτιμούν ότι το βρετανικό νόμισμα θα μπορούσε να υποχωρήσει σε χαμηλά μεγαλύτερα των 200 ημερών
Στο γεγονός ότι η στερλίνα θα παραμείνει βραχυπρόθεσμα σε αρνητικό έδαφος αναφέρθηκαν σήμερα (12/6) οι αναλυτές της γερμανικής Commerzbank, λόγω του αποτελέσματος στις βρετανικές εκλογές, το οποίο αναμένεται να διατηρήσει την κατάσταση πολιτικής αστάθειας εντός της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η στερλίνα δέχθηκε σημαντικό πλήγμα την περασμένη Παρασκευή (9/6) έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στον απόχο των αποτελεσμάτων στις εκλογές, υποχωρώντας από το εύρος των 1,2775-1,3060 δολ. που βρισκόταν προηγουμένως, το οποίο πλέον ορίζεται ως ανώτερο επίπεδο αντίστασης.
«Αναμένουμε οι απώλειες να επεκταθούν πέραν από τα χαμηλά 200 ημερών, στα 1,2575 δολ. και εν συνεχεία ακόμα και στα 1,2468 δολ.», αναφέρουν οι αναλυτές της Commerzbank, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει πιθανότητα το βρετανικό νόμισμα να βρεθεί ακόμα και στα χαμηλά που καταγράφηκαν στις 10 Απριλίου, και συγκεκριμένα στα 1,2366 δολ.
Σημειώνεται ότι περί τις 3:03 μ.μ. η στερλίνα καταγράφει απώλειες ύψους -0,52% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με το βρετανικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,2682 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης