Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης οδηγεί σε πανωλεθρία - Οι αυταπάτες έχουν επώδυνες συνέπειες

Θεοχαρόπουλος: Η διαπραγμάτευση της  κυβέρνησης οδηγεί σε πανωλεθρία - Οι αυταπάτες έχουν επώδυνες συνέπειες
"Η υπέρβαση της κρίσης δεν μπορεί να γίνει επιστρέφοντας στα λάθη του παρελθόντος", αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήρθε στην εξουσία καβαλώντας το κύμα του λαϊκισμού και κυβερνά με ιδεολογικές εμμονές και ψέματα.
Η διαπραγμάτευσή της οδηγεί σε πανωλεθρία», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος.
Όπως αναφέρει, «νέα απαράδεκτα μέτρα 5 δις ευρώ, συμφωνία σε υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια, μη άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, μη ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους.
Δεσμεύουν την χώρα για πολλά χρόνια υπονομεύοντας την πιθανότητα εξόδου από την κρίση.
Πρόκειται για απαράδεκτους ερασιτεχνισμούς στις πλάτες μιας ολόκληρης χώρας.
Δυστυχώς οι αυταπάτες έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία.
Σημειώνει ότι ο τόπος σήμερα χρειάζεται «μια πολιτική με σταθερή προσήλωση στο κράτος δικαίου, στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, που δεν θα λαϊκίζει, δεν θα υπόσχεται εύκολες λύσεις, δεν θα φοβάται το πολιτικό κόστος, επιδιώκοντας παντού προοδευτικές τομές και ανατροπές με σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και ανάπτυξη της υγιούς και όχι της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «απαιτείται άμεσα ένα νέο σχέδιο εθνικής αγροτικής ανάπτυξης», όμως η ανεπάρκεια «της σημερινής κυβέρνησης και σε αυτόν τον τομέα δείχνει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση»
Για τη ΝΔ αναφέρει ότι «συνεχίζει να είναι προσκολλημένη στις παραδοσιακές λογικές των πελατειακών σχέσεων και σε συντηρητικές αντιλήψεις».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «η χώρα μας έχει πληρώσει την λογική των μονοκομματικών κυβερνήσεων της αλαζονείας.
Η υπέρβαση της κρίσης δεν μπορεί να γίνει επιστρέφοντας στα λάθη του παρελθόντος».
Υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση όλων των δυνάμεων που θέλουν την χώρα εντός Ε.Ε. και ευρωζώνης με στόχο την έξοδο από τα μνημόνια, την πολιτική σταθερότητα και την εθνική συνεννόηση».
Με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών στην προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αναφέρει πως είναι θετική η αποτίμηση, «αρκεί να αναλογιστεί κανείς σε ποια κατάσταση ήταν η ΔΗΜΑΡ τον Ιούνιο του 2015, εκτός Βουλής και χωρίς δυνατότητα να επηρεάζει τις εξελίξεις».
«Η εκλογή μου σηματοδότησε το μήνυμα για ανανέωση και μία προοδευτική πολιτική στραμμένη προς το μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουμε σε ευρύτερες συνεργασίες με ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 είμαστε με ένα συνασπισμό κομμάτων, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στη Βουλή, παρόντες σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις», προσθέτει.
Κατά τον ίδιο, «η συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα», «η μεγαλύτερη δυσκολία όμως αυτά τα δύο χρόνια αλλά και ταυτόχρονα πρόκληση για το μέλλον είναι να πειστούν όλοι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες υπερβάσεις με στόχο μία ισχυρή, ενωμένη και ανανεωμένη κεντροαριστερά»
Σύμφωνα με τον κ. Θεροχαρόπουλο, «η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου.
Για αυτό προχωράμε στο πολιτικό και προγραμματικό Συνέδριο στις 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου.
Τώρα όμως έφθασε η ώρα για γενναίες αποφάσεις από όλους μακριά από αλαζονείες και τάσεις ηγεμονισμού.
Να σηματοδοτήσουμε το νέο σε πρόσωπα, σύμβολα, ιδέες και προγράμματα.
Αυτό σημαίνει ενιαίο κόμμα και όχι ομοσπονδιακός και πολυκομματικός συνασπισμός με συνιστώσες;
Ενιαίο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων και της μεταβατικής ομοσπονδιακής πολυκομματικής δομής, μέσα από ένα Ιδρυτικό Συνέδριο και εκλογή επικεφαλής του από την βάση εντός του 2017».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης