Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Εθνικός στόχος το χρέος - Πρόβλημα η στάση Schaeuble, ΔΝΤ και η τακτική της κυβέρνησης

Θεοχαρόπουλος: Εθνικός στόχος το χρέος - Πρόβλημα η στάση Schaeuble, ΔΝΤ και η τακτική της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση δεν κινήθηκε με την λογική του εθνικού στόχου, αλλά με επικοινωνιακή προπαγάνδα, όπως τα περί γραβάτας υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΝΤ
Την θέση ότι η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους αποτελεί εθνικό στόχο διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως είναι προβληματική στη διαχείριση αυτού του ζητήματος τόσο η συμπεριφορά του Wolfgang Schaueble και του ΔΝΤ όσο και η διαπραγματευτική τακτική και πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα.
«Η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους είναι εθνικός στόχος.
Η κυβέρνηση δεν κινήθηκε με την λογική του εθνικού στόχου, αλλά με επικοινωνιακή προπαγάνδα, όπως τα περί γραβάτας.
Διεκδικούσαμε εδώ και 2,5 χρόνια να υπάρχει μια ξεκάθαρη εθνική στρατηγική για το θέμα, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωνε κανέναν για οτιδήποτε πράττει στις διαπραγματεύσεις για τα μεγάλα ζητήματα.
Ακόμη και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι θέσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα του δημοσίου χρέους» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Θεοχαρόπουλος.
«Όφειλε η κυβέρνηση να κλείσει συνολικά την διαπραγμάτευση, όχι πρώτα μέτρα και τώρα χρέος.
Όλα μαζί με την ποσοτική χαλάρωση, την ρύθμιση χρέους, τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Αντί αυτού, πήρε απαράδεκτα μέτρα 5 δις και τώρα κινδυνεύει να μην πάρει τίποτα.
Με την αναποτελεσματικότητα και τις αυταπάτες της κυβέρνησης στο θέμα του χρέους κινδυνεύουμε να μην πάρουμε καν τις ρυθμίσεις του 2012» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας πως «υπονομεύεται κάθε πιθανότητα εξόδου της χώρας από την κρίση», βάλλοντας παράλληλα κατά των δανειστών.
«Διαχρονικές είναι οι ευθύνες τόσο του ΔΝΤ, όσο και του Schaeuble.
Ειδικά η στάση του Schaeuble που ανήκει στην ΕΕ, δεν είναι μια στάση που στηρίζεται στις αρχές και στις αξίες της ΕΕ, της αλληλεγγύης και της κατεύθυνσης προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης