Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα - Έβαλε το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα - Έβαλε το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον
"Η κυβέρνηση όφειλε να φέρει μία συνολική συμφωνία - πακέτο", αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα.
Αντί να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά, έβαλε το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον και επιδόθηκε σε μία επικοινωνιακή προπαγάνδα… περί γραβάτας με μοναδικό κριτήριο να πεισθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν», τονίζει ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ.Θεοχαρόπουλος.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Μακεδονία της Κυριακής υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση όφειλε να φέρει μία συνολική συμφωνία - πακέτο και αυτό μπορούσε να γίνει με αποτελεσματική διαπραγμάτευση, ώστε να υπάρχει ταυτοχρόνως η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους, η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση καθώς και ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα».
Σημειώνει δε, πως προτείνει σταθερά σε όλη την περίοδο της κρίσης εθνική συνεννόηση και κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των δυνάμεων που θέλουν την χώρα εντός Ε.Ε. και ευρωζώνης.
«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όμως προσπαθούν να στήσουν μία καρικατούρα δικομματισμού με διχαστικές λογικές», σημειώνει και προσθέτει ότι «με την εθνική συνεννόηση θα μπορέσει η χώρα να αντικρούσει πιο αποτελεσματικά αντικοινωνικές πολιτικές και απαράδεκτα αιτήματα ορισμένων εταίρων».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «οι πολίτες είναι σήμερα δικαίως εξοργισμένοι τόσο από ορισμένους δανειστές όσο και από την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Για να βγούμε από τα μνημόνια απαιτείται μία υπεύθυνη πολιτική με σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και περιφερειακής ανάπτυξης.
Χρέος μας είναι να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε δράση, διεκδίκηση, δημιουργία και όλα αυτά μαζί σε ευκαιρία για τη χώρα».
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι «όλοι όσοι θέλουν την απομάκρυνση αυτής της απαράδεκτης κυβέρνησης δεν είναι συντηρητικοί, δεξιοί και νεοφιλελεύθεροι.
Είναι οι προοδευτικοί και κεντροαριστεροί πολίτες που πίστεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά απογοητεύθηκαν και τώρα επιδιώκουν μία προοδευτική σοσιαλδημοκρατική πρόταση».
Για τη ΝΔ αναφέρει ότι «συνεχίζει να είναι προσκολλημένη στις παραδοσιακές λογικές των πελατειακών σχέσεων και σε ακραία συντηρητικές αντιλήψεις».
«Η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα οδηγήσει στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών ώστε να έχουμε την δύναμη να επιβάλλουμε τις θέσεις μας και την εθνική συνεννόηση», τονίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Τέλος, γιο το συνέδριο της ΔΗΣΥ στο τέλος Ιουνίου αναφέρει πως είναι κατά κύριο λόγο πολιτικό και προγραμματικό, ώστε να ολοκληρωθεί η φάση της προγραμματικής ενότητας του εγχειρήματός μας, ενώ ταυτοχρόνως θα σηματοδοτηθεί ένα ξεκίνημα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.
«Με ένα νέο σύμβολο, ένα νέο όργανο - Κεντρικό Συμβούλιο - και έναν οδικό άξονα με χρονοδιάγραμμα.
Είναι ένα μεταβατικό βήμα αναγκαίο αλλά όχι επαρκές καθώς απαιτείται να ολοκληρωθούν άμεσα εντός του 2017 όλα τα επόμενα βήματα για να υπάρξει ένας ισχυρός προοδευτικός φορέας.
Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις στην υπόθεση της κεντροαριστεράς», σημειώνει ο κ. Θεοχαρόπουλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης