Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μαγγίνας (ΕτΕ): Εφικτός ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για ανάπτυξη 1,8% το 2017

Μαγγίνας (ΕτΕ): Εφικτός ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για ανάπτυξη 1,8% το 2017
«Αν μάλιστα υπήρχε θετική συμβολή από τις καθαρές εξαγωγές, θα είχαμε ανάπτυξη άνω του 1% κατά τους τρεις πρώτους μήνες»
Η σημερινή (2 Ιουνίου 2017) επί τα βελτίω αναθεώρηση για την μεγένθυνση της ελληνικής οικονομίας το α' 3μηνο 2017 καθιστά εφικτό τον στόχο της κυβέρνησης για ανάπτυξη της τάξης του 1,8% το 2017, εκτιμά ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας, Νίκος Μαγγίνας.
«Η έκπληξη ήταν ότι η κατανάλωση αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από ό,τι αναμενόταν, σε μια δύσκολη περίοδο που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα λόγω των συνομιλιών για τη β' αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.
Αν μάλιστα υπήρχε θετική συμβολή από τις καθαρές εξαγωγές, θα είχαμε ανάπτυξη άνω του 1% κατά τους τρεις πρώτους μήνες», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Reuters.
Το πρακτορείο επισημαίνει πως η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε τους τρεις πρώτους μήνες του 2017 κατά 0,4% σε τριμηνιαία βάση λόγω των αυξημένων καταναλωτικών δαπανών και των επενδύσεων, καταρρίπτοντας τις αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση 0,1% και ξεπερνώντας την αντίστοιχη επίδοση για το δ' 3μηνο 2016 (-1,1%), αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το Reuters.
«Οι αναγνώσεις των στοιχείων είναι καλύτερες και είχαμε πιο ακριβείς εκτιμήσεις», δήλωσε σχετικά ανώτερος αξιωματούχος της ΕΛΣΤΑΤ.
Το πρακτορείο σχολιάζει πως η ελληνική κυβέρνηση, η οποία είναι πρόθυμη να ολοκληρώσει τη β' αξιολόγηση προκειμένου να επιτύχει την πολυπόθητη ελάφρυνηση χρέους, αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2017, από 2,7% σε 1,8%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης