Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι τουρίστες δείχνουν να προτιμούν ξανά στην Τουρκία ως ταξιδιωτικό προορισμό

Bloomberg: Οι τουρίστες δείχνουν να προτιμούν ξανά στην Τουρκία ως ταξιδιωτικό προορισμό
Ακόμη και με τη βελτίωση στο τρέχον έτος, ο τουρισμός εξακολουθεί να απέχει πολύ από τα ιστορικά επίπεδα
Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία αυξήθηκε για πρώτη φορά από τότε που μια διαμάχη με τη Ρωσία προκάλεσε κρίση στην τουριστική βιομηχανία του έθνους.
Οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος φτάνοντας τα 2 εκατομμύρια τον Απρίλιο, βάζοντας τέλος μία αρνητική αλληλουχία που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2015 και επιδεινώθηκε αφού η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό αεριωθούμενο αεροπλάνο κοντά στα σύνορα με τη Συρία - κατάρρευση.
Η απάντηση της Ρωσίας η χώρα που ήταν δεύτερη στον αριθμό τουριστών προς τη γείτονα χώρα ήταν άμεση, επιβάλοντας τουριστικό εμπάργκο στους πολίτες της προς την Τουρκία.
Η ανάκαμψη του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, η οποία βασίζεται στα έσοδα από το συνάλλαγμα, για να καλύψει μέρος του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, που προβλέπεται ότι θα φτάσει το 4,7% του ΑΕΠ φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την απολογία της Τουρκίας προς τη Ρωσία για το συμβάν, τα στοιχεία του Απριλίου είναι τα πρώτα σημάδια μιας πιθανής ανάκαμψης, σύμφωνα με τον Muammer Komurcuoglu, οικονομολόγο της IS Investment στην Κωνσταντινούπολη.
"Τα έσοδα από τον τουρισμό ενδέχεται να αυξηθούν περισσότερο από το αναμενόμενο αυτό το έτος αν συνεχιστεί η τάση", δήλωσε ο Komurcuoglu, προσθέτοντας ότι είχε προβλέψει αύξηση 10%.
"Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και στην ανάπτυξη", δήλωσε.
Τα έσοδα από τον τουρισμό ήταν περίπου 18,7 δισ. δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.
Παρόλα αυτά, τα στοιχεία δείχνουν πόσο έδαφος πρέπει να καλύψει η τουριστική βιομηχανία.
Εξαιρουμένης της σύγκρισης του 2016, ο αριθμός επισκεπτών τον Απρίλιο 2017 εξακολουθεί να είναι ο χαμηλότερος για αυτόν τον μήνα από το 2010.
Τα βελτιωμένα στοιχεία είχαν επίσης κάποιο κόστος, σύμφωνα με την τουρκική ένωση τουριστικών ξενοδοχείων και επενδυτών.
Ενώ η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων αυξήθηκε σε 61,2% τον περασμένο μήνα, από 52,9% το προηγούμενο έτος, η μέση ημερήσια τιμή στην κεντρική αγορά της Κωνσταντινούπολης μειώθηκε από 111,9 ευρώ σε 78,5 ευρώ την ίδια περίοδο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης