Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το «Μούφα» business plan της Grant Thronton για Mega, η αντίδραση Βαρδινογιάννη και τα τερτίπια Σαββίδη

Το «Μούφα» business plan της Grant Thronton για Mega, η αντίδραση Βαρδινογιάννη και τα τερτίπια Σαββίδη
Το παιγνίδι για ΔΟΛ και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα του Μεγάλου Καναλιού
Στον αέρα βρίσκεται στην κυριολεξία η έκθεση-business plan της Grant Thornton για το Mega καθώς όπως επισημαίνουν γνώστες του περιεχομένου της παρουσιάζει πλήθος κενών που δεν προσφέρουν στις τράπεζες τη δυνατότητα διεξόδου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η έκθεση θεωρεί ότι τα 16 εκ Ευρώ επαρκούν για τη διάσωση του καναλιού την ίδια στιγμή προσδιορίζει τον αριθμό των εργαζόμενων σε 300, ενώ από το νόμο προβλέπεται ελάχιστος αριθμός 400 εργαζομένων.
Επιπλέον δεν προσδιορίζει με ποιο τρόπο θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού και ειδικά αυτές που αφορούν στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ουσιαστικά, δηλαδή η έκθεση ακυρώνει τη δυνατότητα του Mega να λάβει άδεια ενώ την ίδια στιγμή κύκλο της αγοράς μιλούν για τερτίπια Σαββίδη, καθώς η πρόταση του για τοποθέτηση 25 εκ Ευρώ γίνεται αυτόβουλα και χωρίς συνεννόηση με τους υπόλοιπους μετόχους.
Ουσιαστικά ο όμιλος Σαββίδη έχει δύο επιλογές.
Είτε να αγοράσει το ΔΟΛ και να έχει ποσοστό της τάξεως του 40% είτε να περιμένει την υποστήριξη Μπόμπολα ο οποίος οδεύει προς ειδική διαχείριση ώστε να έχει το 32%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή μεγαλύτερος μέτοχος του Mega είναι μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη (ποσοστό 35%) η οποία έχει δηλώσει πως θα μετέχει σε αύξηση κεφαλαίου αν και εφ όσον υπάρχει βιώσιμο σχέδιο και ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η λειτουργία του καναλιού με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας.
Ουσιαστικά η στάση της οικογένειας Βαρδινογιάννη αποστέλλει ένα σαφές μήνυμα στον όμιλο Σαββίδη ότι δεν μπορεί να ελέγξει το Mega χωρίς τη συγκατάθεσή της.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν ενδιαφέρον οι εξελίξεις σχετικά με το ΔΟΛ και συγκεκριμένα η υποβολή προσφορών σήμερα.
Ο όμιλος Σαββίδη που έκανε φασαρία γιατί δεν μπορεί να λάβει εγγυητική επιστολή για να μετέχει στο διαγωνισμό τελικά βρήκε λύση όταν αντιλήφθηκε ότι με βάση το νόμο η διαγωνιστική διαδικασία δεν μπορεί να ακυρωθεί.
Έτσι σήμερα αναμένεται να μετέχει στο διαγωνισμό μαζί με τον όμιλο Μαρινάκη και μια εταιρία αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης