Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Το ΔΝΤ δεν μπορεί να προβλέπει ανάπτυξη άνω του 1% στην Ελλάδα για 40 χρόνια

Schaeuble: Το ΔΝΤ δεν μπορεί να προβλέπει ανάπτυξη άνω του 1% στην Ελλάδα για 40 χρόνια
«Να γιατί όλα τα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας αποδείχθηκαν μάταια»
Σε συνέχεια των χθεσινών του δηλώσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε πως «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια», στην Ελλάδα.
Ο κ. Woflgang Schaeuble, μιλώντας από το Βερολίνο, παραδέχθηκε πως «αυτή τη στιγμή διαφωνούμε με το Δ.Ν.Τ. σχετικά με τα όσα προβλέπει για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα 40 με 50 χρόνια».
«Να γιατί όλα τα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας αποδείχθηκαν μάταια.
Με ανάπτυξη 1%, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κλείσει το κενό με τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης», συμπλήρωσε.
Στα της Ε.Ε., ο κ. Schaeuble σημείωσε πως Γερμανία και Γαλλία ελπίζουν να συμφωνήσουν σε προτάσεις για ένα κοινό σύστημα φορολόγησης των εταιρειών πριν από τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο.
«Έχουμε άλλη μια προσπάθεια για να συμφωνήσουμε όχι μόνο στις κοινές αρχές για τη φορολόγηση των εταιρειών, αλλά σε ένα κοινό σύστημα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι θα υπάρξουν προτάσεις προτού η Γαλλία ψηφίσει για νέο κοινοβούλιο στις αρχές Ιουνίου.
«Ο χρόνος πιέζει», τόνισε.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Γερμανία έπρεπε να παραμείνει σε επαγρύπνηση ενόψει του αυξανόμενου διεθνούς φορολογικού ανταγωνισμού.
Ενώ το σύστημα φορολόγησης των εταιρειών στη Γερμανία είναι επί του παρόντος αρκετά ανταγωνιστικό, «πολλά συμβαίνουν» σε άλλα μέρη του κόσμου που θα μπορούσαν να το αλλάξουν αυτό, εξήγησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης