Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Τα 4 νομίσματα που επηρεαστούν σε περίπτωση αλλαγής της πολιτικής από τη Fed

Standard Chartered: Τα 4 νομίσματα που επηρεαστούν σε περίπτωση αλλαγής της πολιτικής από τη Fed
H Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια 3 φορές φέτος και ταυτόχρονα να μειώσει τον ισολογισμό της, επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Standard Chartered
Σε περίπτωση που η Fed προκαλέσει σοκ αλλάζοντας τη νομισματική της πολιτικής, τα νομίσματα θα είναι εκείνα που θα απορροφήσουν τους κραδασμούς στις αναδυόμενες αγορές.
Αυτό επεσήμανε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Standard Chartered, Marios Maratheftis, τονίζοντας ότι τα πιο ευάλωτα νομίσματα από τα σοκ που μπορεί να προκαλέσει η Fed είναι της Τουρκίας, της Βραζιλίας, της Ινδονησίας και της Μαλαισίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο έχει προεξοφληθεί από τις αναδυόμενες αγορές.
Όπως είπε, η Fed θέλει να αυξήσει τα επιτόκια διότι χρειάζεται την ευελιξία για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε οικονομική επιβράδυνση.
«Εάν περιμένεις ένα ξέσπασμα στην αμερικανική οικονομία θα απογοητευτείς.
Το trade του πληθωρισμού δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.
Η οικονομία των ΗΠΑ πηγαίνει λίγο χειρότερα από ό,τι αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι άνθρωποι, αλλά η Fed θέλει να αυξήσει τα επιτόκια» πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Maratheftis, η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια 3 φορές φέτος και ταυτόχρονα να μειώσει τον ισολογισμό της.
Ο οικονομολόγος πρόσθεσε ότι δεν προβλέπει πολυετή κύκλο αύξησης επιτοκίων, καθώς η σύσφιξη της Fed θα είναι «μικρή και μετωπική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης