Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P Global: Αβέβαιο εάν το πρόγραμμα διάσωσης των ιταλικών τραπεζών αποδειχθεί επαρκές

S&P Global: Αβέβαιο εάν το πρόγραμμα διάσωσης των ιταλικών τραπεζών αποδειχθεί επαρκές
Σύμφωνα με τους αναλυτές της S&P Global το πρόγραμμα διάσωσης των ιταλικών τραπεζών δεν θα επηρεάσει άμεσα την αξιολόγηση της Ιταλίας
Αβέβαιο είναι -σύμφωνα με τους αναλυτές της S&P Global- ότι το πρόγραμμα κρατικής διάσωσης των ιταλικών τραπεζών αποδειχθεί επαρκές.
Μάλιστα επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα για τη διάσωση των τραπεζών της χώρας δεν θα επηρεάσει άμεσα την αξιολόγηση της Ιταλίας.
Ωστόσο, όπως προσθέτουν, θα υπάρξει έμμεσος αντίκτυπος στο μέλλον.
Τέλος, σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, η κρατική διάσωση των ιταλικών τραπεζών θα αναζωπυρώσει τις ανησυχίες σχετικά με την ιταλική οικονομία.
Επισημαίνεται ότι οι ιταλικές τράπεζες εξακολουθούν να βαρύνονται από πάρα πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, περίπου 360 δισ. ευρώ, σε βαθμό που να απειλείται η κεφαλαιακή επάρκειά τους και να μειώνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Το σχέδιο για τη διάσωση των τραπεζών

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε κεφάλαιο ύψους 20 δισ. ευρώ για τη διάσωση των προβληματικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας.
Η κρατική στήριξη θα περιλαμβάνει την επιχορήγηση εγγυήσεων ρευστότητας και την κεφαλαιακή ενίσχυση για τις προβληματικές τράπεζες, σε συμμόρφωση πάντα με τους κανόνες κρατικής διάσωσης.
Οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό δημόσιας προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης, που όμως θα πλήξει κάποιους ομολογιούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης