Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Κίνδυνος για νέο πλεόνασμα πετρελαίου το 2018 παρά την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Goldman Sachs: Κίνδυνος για νέο πλεόνασμα πετρελαίου το 2018 παρά την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Σημαντικό ρόλο παίζει η παραγωγή σχιστόλιθου από τις ΗΠΑ
Για νέο πλεόνασμα στην αγορά πετρελαίου το 2018 προειδοποιούν οι αναλυτές της Goldman Sachs παρά την αισιοδοξία για την επέκταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι προσδοκίες για την επέκταση μιας συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τους μεγάλους παραγωγούς είναι υποστηρικτικές προς τις τιμές, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι για ένα νέο πλεόνασμα αργότερα το 2018.
«Μια παράταση εννέα μηνών θα ομαλοποιήσει τα αποθέματα του ΟΟΣΑ στις αρχές του 2018, κατά την άποψή μας, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι για ένα νέο πλεόνασμα αργότερα το επόμενο έτος εάν η παραγωγή της Ρωσίας και του ΟΠΕΚ αυξηθεί στα επίπεδα της παραγωγικής τους ικανότητας και ο σχιστόλιθος αυξηθεί με αδιαμφισβήτητο ρυθμό» αναφέρουν οι αναλυτές.
«Τα κόστη θα διαδραματίσουν επίσης ρόλο στον καθορισμό της πορείας ανάπτυξης σχιστόλιθου, αλλά δεν προβλέπουμε επαρκή πληθωρισμό σε αυτό το σημείο για να επιτύχουμε την απαιτούμενη επιβράδυνση το επόμενο έτος» επισημαίνουν στην ίδια ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης