Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Εκλογές στο ΤΥΠΕΤ (Εθνική Τράπεζα) - Ανανέωση - Ενότητα - ΤΥΠΕΤ: Ο Συνδυασμός που θα μετασχηματίσει το Ταμείo

tags :
Εκλογές στο ΤΥΠΕΤ (Εθνική Τράπεζα) - Ανανέωση - Ενότητα - ΤΥΠΕΤ: Ο Συνδυασμός που θα μετασχηματίσει το Ταμείo
Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.) είναι ο ασφαλιστικός φορέας των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας
Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 διενεργούνται αρχαιρεσίες για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.), στις οποίες μετέχουν πέντε συνδυασμοί, οι τέσσερις εκ των οποίων εκπροσωπούν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Ο πέμπτος, ανεξάρτητος συνδυασμός, που δεν υπόκειται σε κομματικές ή παραταξιακές δεσμεύσεις, δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Επιστημονικού Προσωπικού ΕΤΕ  και από το Ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ και ΤΑΠΕΤΕ κ. Δημήτρη Πλα.
Είναι ο Συνδυασμός "ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΕΝΟΤΗΤΑ - ΤΥΠΕΤ", με επικεφαλής τον κ. Στέφανο Κωστάκη (ανώτερο στέλεχος της ΕΤΕ), που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των εκλογών του Ταμείου, κόντρα σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα αδρανοποιημένο που βρίσκεται σε διαρκή κρίση. Είναι ένας νέος ανεξάρτητος και ακομμάτιστος συνδυασμός, μακριά από κομματικές παρωπίδες και εναγκαλισμούς, στον οποίο συμμετέχουν έμπειρα στελέχη της Τράπεζας που δεν στηρίζονται στις κομματικές τους περγαμηνές, αλλά  στη γνώση τους, τις καινοτόμες ιδέες τους, τον τεχνοκρατικό και επαγγελματικό τρόπο διοίκησης και στην εμπειρία και την υπευθυνότητά τους  απέναντι στις προκλήσεις  για αλλαγές και ανατροπές που απαιτούν οι περιστάσεις.
Σκοπός της συνεργασίας αυτής και της συμμετοχής στις εκλογές του Ταμείου είναι η πρόταση και η εφαρμογή ενός επιστημονικά καταρτισμένου στρατηγικού σχεδιασμού που έχει ήδη κατατεθεί, και έχει βασικούς άξονες  
- την αξιοποίηση της τεχνολογίας για εξειδικευμένη γνώση, στρατηγική και οργάνωση
- την τεχνογνωσία με ευέλικτο τρόπο διοίκησης και διαχείρισης του Ταμείου
- τον απεγκλωβισμό από κομματικούς και παραταξιακούς εναγκαλισμούς
- την ορθολογική κατανομή των οικονομικών πόρων
ώστε να σηματοδοτήσουν το μετασχηματισμό του ΤΥΠΕΤ σε ένα  πρωτοποριακό, αυτοδύναμο, ανεξάρτητο, καινοτόμο και άρα βιώσιμο φορέα υγείας.
Γνωρίζουμε και μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, με συμμετοχή όλων των μελών του Ταμείου στη διαχείριση πολιτικής της υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης