Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο πράσινο» ανοίγει η Wall Street, με ώθηση από το πετρέλαιο - Στο +0,4% ο Nasdaq

«Στο πράσινο» ανοίγει η Wall Street, με ώθηση από το πετρέλαιο - Στο +0,4% ο Nasdaq
Το αργό πετρέλαιο ενισχύεται στα 50 δολάρια (+1,32%), ενώ το Brent καταγράφει αύξηση 1,41%, στα 53,25 δολάρια ανά βαρέλι
Σε συνέχεια του χθεσινού αισιόδοξου κλίματος, λόγω των στοιχείων για την απασχόληση της αμερικανικής οικονομίας, οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν με κέρδη τη σημερινή (19 Μαϊου 2017) συνεδρίαση, δεχόμενοι ώθηση και από την ανάκαμψη του «μαύρου χρυσού».
Περί τις 16:33, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average, ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύονται κατά 0,2%, 0,29% και 0,4% αντίστοιχα, στις 20.704,63, 2.372,55 και 6.078,99 μονάδες αντίστοιχα.
Την ίδια στιγμή, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται στα 50 δολάρια (+1,32%), ενώ το Brent καταγράφει αύξηση 1,41%, στα 53,25 δολάρια ανά βαρέλι.
Βέβαια, η πολιτική αβεβαιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει.
Όπως αποκάλυψε χθες το Reuters, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του James Comey από το «τιμόνι» του FBI, τουλάχιστον 18 επαφές είχαν ο Michael Flynn και άλλοι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump με Ρώσους αξιωματούχους και άλλους που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών του προεκλογικού αγώνα του 2016.
Οι μέχρι πρότινος μη κοινοποιηθείσες αλληλεπιδράσεις εξετάζονται από το FBI και τους ερευνητές του Κογκρέσου στο πλαίσιο διερεύνησης ρωσικών παρεμβάσεων στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. και επαφών μεταξύ του επιτελείου του Trump και της Ρωσίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, έξι από τις επαφές ήταν τηλεφωνικές συνομιλίες του Ρώσου πρέσβη στις Η.Π.Α., Sergey Kislyak , με συμβούλους του Trump, συμπεριλαμβανομένου του Flynn.
Οι συνομιλίες μεταξύ των Flynn και Kislyak έγιναν πιο συχνές μετά την ψηφοφορία στις 8 Νοεμβρίου, όπου οι δύο συζητούσαν τη θέσπιση ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του Trump και του ρώσου Προέδρου Vladimir Putin που θα μπορούσε να παρακάμψει τη γραφειοκρατία εθνικής ασφάλειας των Η.Π.Α., κάτι που και οι δύο πλευρές θεωρούσαν μια εχθρική κίνηση απέναντι για τις βελτιωμένες διμερείς σχέσεις, ανέφεραν τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης