Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Αύξηση +2% στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2017

Μ. Βρετανία: Αύξηση +2% στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2017
Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +1%
Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (18/5) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, δεχόμενες ώθηση από τις ηπιότερες καιρικές συνθήκες, καθώς και τις διακοπές του Πάσχα.
Συγκεκριμένα, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις, εξαιρουμένων των καυσίμων αυτοκινήτων, ενισχύθηκαν κατά +2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που σε ετήσια βάση, η άνοδος άγγιξε το +4,5%.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η ONS ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η μηνιαία άνοδος να περιοριστεί στο +1%.
Η άνοδος του κλάδου βοήθησε και στη βελτίωση των στοιχείων της ONS που αφορούν το κυλιόμενο τρίμηνο (στην προκειμένη περίπτωση, Φεβρουαρίου-Απριλίου) κατά +0,3% μετά τη συρρίκνωση που καταγράφηκε κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2017.
Τα αποτελέσματα των λιανικών πωλήσεων βοήθησαν στην ενίσχυση της στερλίνας κατά +0,42% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με την τιμή της να διαμορφώνεται πλέον στα 1,30 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης