Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ισχυρή πτώση άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, ελέω Trump - Στο -0,9 οι Nasdaq και Dow Jones

Με ισχυρή πτώση άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, ελέω Trump - Στο -0,9 οι Nasdaq και Dow Jones
Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. ζήτησε από τον κ. Comey να σταματήσει η έρευνα για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Michael Flynn και τις σχέσεις του με τη Ρωσία
Με τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εβδομάδων ξεκίνησε η σημερινή (17 Μαϊου 2017) συνεδρίαση των κύριων δειτκών της Wall Street, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα, η οποία καθορίζει κατά πολύ την πορεία των αγορών, αναζωπυρώθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τον Donald Trump και τον πρώην επικεφαλής του F.B.I., James Comey.
Ειδικότερα, δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. ζήτησε από τον κ. Comey να σταματήσει η έρευνα για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Michael Flynn και τις σχέσεις του με τη Ρωσία. Όπως σχολιάζουν οι New York Times, το memo με το αίτημα του Trump αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για το γεγονός ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος επιχείρησε να επηρεάσει την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης και του F.B.I..
Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι αν ο Trump μπορεί να κατηγορηθεί για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.
O Jason Chaffetz, πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, ζήτησε από το FBI να παραδώσει τις σημειώσεις, τις περιλήψεις και τις καταγραφές των συζητήσεων ανάμεσα στον Trump και τον Comey, τον οποίο λίγες μέρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος απομάκρυνε από τα καθήκοντά του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Comey συνέταξε το σημείωμα καταγράφοντας τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, η οποία πραγματοποιήθηκε την επομένη της παραίτησης του M. Flynn, όπως ανέφερεαν στην αμερικανική εφημερίδα δύο πρόσωπα που υποστηρίζουν ότι έχουν διαβάσει το σημείωμα.
Επισημαίνεται ακόμα ότι το σημείωμα ήταν μέρος της γραπτής καταγραφής που έκανε ο James Comey σε μια υπόθεση που γίνεται αντιληπτή ως αθέμιτη προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ να επηρεάσει μια έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη.
Ο κ. Comey έκανε γνωστή την ύπαρξη του σημειώματος σε ανώτερους αξιωματούχους του FBI και στενούς του συνεργάτες, με τους New York Times να αναφέρουν ότι δεν έχουν δει αντίγραφο του σημειώματος, αλλά ότι συνεργάτης του κ. Comey ανέγνωσε μέρη του σε δημοσιογράφο του.
H νέα αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί στο δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο ανέφερε ότι ο αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε πληροφορίες υψηλής διαβάθμισης στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών κατά τη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα, πιθανώς θέτοντας σε κίνδυνο μια πηγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος.
Βέβαια, ο Vladimir Putin διέψευσε κατηγορηματικά πως ο Αμερικανός Πρόεδρος παραχώρησε απόρρητες πληροφορίες στη Μόσχα, δια του Sergei Lavrov.
Μάλιστα, προσφέρθηκε να το αποδείξει, επικαλούμενος τις κασέτες των συνομιλιών.
Επιπλέον, ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε πως ορισμένοι δεν αφήνουν τον κ. Trump να δουλέψει κατάλληλα, ενώ τόνισε για μία ακόμη φορά πως το αντιρωσικό αίσθημα που συνεχίζει να υφίσταται στις Η.Π.Α., βλάπτει τις διμερείς σχέσεις.
Τα παραπάνω δημιούργησαν ιδιαίτερη πίεση και στο αμερικανικό δολάριο, με τον ενιαίο δείκτη του νομίσματος να υποχωρεί 0,31%, περί τις 16:33, στις 97,88 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, ο βιομηχανικός Dow Jones Industial Average και ο S&P 500 υποχωρούν ραγδαία κατά 0,88% και 0,75% αντίστοιχα, στςι 20.846,17 και 2.382,85 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έβαλε απότομα «στοπ» στα διαδοχικά ιστορικά του υψηλά, βρισκόμενος στις 6.113,74 μονάδες (-0,91%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης