Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Έτοιμη να σκάσει η «φούσκα» στην αγορά κατοικιών Σουηδίας και Νέας Ζηλανδίας

Goldman Sachs: Έτοιμη να σκάσει η «φούσκα» στην αγορά κατοικιών Σουηδίας και Νέας Ζηλανδίας
Η Goldman επικαλείται την αναπροσαρμογή των τιμών με βάση των πληθωρισμό, το ποσοστό των κατοικιών που δίνεται για ενοικίαση και το εισόδημα των πολιτών
Οι αγορές κατοικιών σε Σουηδία και Νέα Ζηλανδία απειλούνται με άμεση διόρθωση, προειδοποιεί σε έκθεσή της η Goldman Sachs για τις G-10 (οι 10 χώρες με το πιο διαδεδομένο επενδυτικά νόμισμα).
H αμερικανική τράπεζα μιλά για πιθανότητα της τάξης του 35% - 40% να υπάρξει μία κρίση στην αγορά κατοικιών των δύο χωρών, τα επόμενα δύο χρόνια.
Η Goldman επικαλείται για τις εκτιμήσεις της την αναπροσαρμογή των τιμών με βάση των πληθωρισμό, το ποσοστό των κατοικιών που δίνεται για ενοικίαση και το εισόδημα των πολιτών.
«Χρησιμοποιώντας ένα μέσο όρο αυτών των παραπάνω μέτρων, οι τιμές κατοικιών στη Νέα Ζηλανδία εμφανίζονται οι πλέον υπερτιμημένες, ακολουθούμενες από τον Καναδά, τη Σουηδία, την Αυστραλία και τη Νορβηγία.
Σύμφωνα με το μοντέλο, η πιθανότητα μιας αποτυχίας στέγασης για τα επόμενα πέντε έως οκτώ τρίμηνα είναι η υψηλότερη στη Σουηδία και τη Νέα Ζηλανδία, 35% με 40%», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης