Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κινήσεις Trump «στοιχειώνουν» τη Wall Street, παρά τα ενθαρρυντικά οικονομικά σημάδια της οικονομίας

Οι κινήσεις Trump «στοιχειώνουν» τη Wall Street, παρά τα ενθαρρυντικά οικονομικά σημάδια της οικονομίας
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε, έστω και οριακά, να αντιστρέψει τη χθεσινή του πτώση, καταγράφοντας αύξηση 0,03% (στις 6.119,66 μονάδες)
Με αρνητικά πρόσημα, όπως έκλεισαν χθες, ξεκίνησαν τη σημερινή (12 Μαϊου 2017) συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones Industrial Average και S&P 500, ήτοι -0,14% και -0,17% αντίστοιχα, στις 20.889,79 και 2.391,45 μονλαδες, περί τις 16:34.
Η Wall Street δέχεται ιδιαίτερη πίεση τις τελευταίες ημέρες από την αιφνίδια αποπομπή του επικεφαλής του FBI, James Comey, από τον Πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος, να σημειωθεί, πως έχει απολύσιε άλλους τρεις ανώτατους αξιωματούχους από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε, έστω και οριακά, να αντιστρέψει τη χθεσινή του πτώση, καταγράφοντας αύξηση 0,03% (στις 6.119,66 μονάδες).
Μάλιστα, το κλίμα δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,2%, την ίδια στιγμή που τον προηγούμενο μήνα είχε καταγραφεί πτώση -0,3%, δεχόμενος ώθηση από την ενίσχυση στις ενεργειακές τιμές, οι οποίες έχουν αυξηθεί συνολικά +9,3% κατά τους τελευταίες δώδεκα μήνες.
Παράλληλα, σε ξεχωριστή ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, άνοδος καταγράφηκε και στις λιανικές πωλήσεις για τον εν λόγω μήνα, οι οποίες αυξήθηκαν κατά +0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος άγγιξες το +4,5%.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το Υπουργείο αναθεώρησε επί τα βελτίω και τα αποτελέσματα που αφορούσαν τον Μάρτιο του 2017, με τις πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο της τάξεως του +0,1%, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για πτώση -0,2%.
Να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω αποτελέσματα αναμένεται να παρέχουν ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας για το πρώτο τρίμηνο, το οποίο παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 0,7% σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης