Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Θετική εξέλιξη για τις τράπεζες της Ευρωζώνης η εκλογή Macron - Σύσταση Buy

tags :
Goldman Sachs: Θετική εξέλιξη για τις τράπεζες της Ευρωζώνης η εκλογή Macron - Σύσταση Buy
Η Goldman Sachs επαναβεβαιώνει τη σύσταση Buy για τις μετοχές των τραπεζών της Ευρωζώνης
Θετική εξέλιξη για τις τράπεζες της Ευρωζώνης χαρακτηρίζει η Goldman Sachs την εκλογή του Emmanouel Macron στην προεδρία της Γαλλίας, με τα καλά νέα να συνεχίζονται μετά και από τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών τον Μάρτιο. 
Το εκλογικό αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στο βασικό σενάριο της Goldman για την έκβαση των γαλλικών εκλογών, το οποίο αντανακλά τις τρέχουσες προβλέψεις και επενδυτικές συστάσεις, όπως αναφέρει στην ανάλυσή της με ημερομηνία 8 Μαϊου 2017.
Η νίκη Macron απομακρύνει το tail risk (ενδεχόμενη έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ με εκλογή Le Pen) γεγονός που είναι θετικό για τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου γενικότερα και των τραπεζών της Ευρωζώνης ειδικότερα.
Οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Ευρωζώνης έχουν σημειώσει άνοδο 6,1% από την εκλογή Macron στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ η ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά έχει καταγράψει κέρδη 3,6%.
Η Goldman Sachs επαναβεβαιώνει τη σύσταση Buy για τις μετοχές των τραπεζών της Ευρωζώνης, ενώ εκτιμά ότι και ο κλάδος του Real estate θα αποδόσει θετικά.





Παραμένει η εκλογική αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη

Μπορεί τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ολλανδία και Γαλλία να επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο το εκλογικό ημερολόγιο περιλαμβάνει και άλλες κρίσιμες αναμετρήσεις το 2017.
Στις 18 Ιουνίου 2017 ακολουθούν οι κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, στις 24 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσουν οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, ενώ τον Μάιο του 2018 θα ακολουθήσουν οι εκλογές στην Ιταλία, αναμέτρηση η οποία ωστόσο ενδέχεται να διεξαχθεί πρόωρα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης