Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Ιβάν Σαββίδης γνώριζε όλους τους κινδύνους από την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ

Ο Ιβάν Σαββίδης γνώριζε όλους τους κινδύνους από την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ
Το πρόστιμο καταλογίσθηκε τελικά έπειτα από νέα πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ Θράκης τον Φεβρουάριο του 2015, λίγες ημέρες μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία
Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης γνώριζε όλους τους κινδύνους που ενείχε η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, όπως φαίνεται από το συμβόλαιο αγοράς της καπνοβιομηχανίας που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Καθημερινή», καθώς ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ δηλώνει ρητά ότι γνωρίζει «την οικονομική κατάσταση και τα στοιχεία της εταιρείας που είναι αναγκαία για την υποβολή της οικονομικής του προσφοράς και ότι έχει αποφασίσει και επιθυμεί να προχωρήσει στην εν λόγω συναλλαγή με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς να διατηρεί οποιοδήποτε δικαίωμα να στραφεί κατά του πωλητή ή δικαίωμα τροποποίησης της δεσμευτικής προσφοράς ή υπαναχώρησης από τη σύμβαση».
Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν στην εφημερίδα ότι η ρήτρα αυτή, που είναι στάνταρ στα συμβόλαια, αφορούσε κυρίως τις σχέσεις του κ. Σαββίδη με την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, διευκρίνιζαν ωστόσο ότι ο αγοραστής στο χρονικό εκείνο σημείο (20/3/2013) γνώριζε ότι εκκρεμούσε πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ Αττικής από το 2010 για την υπόθεση που ήταν γνωστή στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ.
Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι η ρήτρα αυτή μπήκε και στο συμβόλαιο πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, καθώς ο εκκαθαριστής δεν μπορούσε έπειτα από εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων να έχει εκκρεμότητες ούτε να επιτρέψει να γίνει αναστροφή της πώλησης.
«Η υπόθεση του “Μιθριδάτη” ωστόσο κοινοποιήθηκε στον κ. Σαββίδη, παρόλο που δεν είχε καταλογισθεί το πρόστιμο».
Το πρόστιμο καταλογίσθηκε τελικά έπειτα από νέα πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ Θράκης τον Φεβρουάριο του 2015, λίγες ημέρες μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης