Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά με χρηματική επιβάρυνση

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά με χρηματική επιβάρυνση
Όπως υπολόγισαν αξιωματούχοι του υπουργείου, το Βερολίνο θα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ ετησίως στα ταμεία της ΕΕ ως συνέπεια του Brexit
Πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι ενός αντιτίμου, έχουν προτείνει αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης, όπως γράφει το περιοδικό Focus, επικαλούμενο έκθεση του υπουργείου Οικονομικών.
Μάλιστα, στην 35σέλιδη έκθεση που αφορά στο πιθανό κόστος που θα έχει το Brexit στη Γερμανία, σημειώνεται ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να έχει «σοβαρές οικονομικές και σχετιζόμενες με τη σταθερότητα συνέπειες ιδιαίτερα στην πραγματική οικονομία».
Όπως υπολόγισαν αξιωματούχοι του υπουργείου, το Βερολίνο θα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ ετησίως στα ταμεία της ΕΕ ως συνέπεια του Brexit και βασιζόμενοι σε αυτό, πρότειναν να επιβληθεί στη Βρετανία μια χρηματική επιβάρυνση ώστε να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
Οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Focus, δήλωσαν πως «μια τέτοια μελλοντική οικονομική συμβολή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ελαφρύνει τις οικονομικές συνέπειες του Brexit».
Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, με τον οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο Reuters αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Focus.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης