Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψε ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο 2017 - Στις 52,7 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψε ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο 2017 - Στις 52,7 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 52,7 μονάδες, καταγράφοντας υψηλά 21 μηνών
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, αναστρέφοντας την καθοδική πορεία στην οποία είχε βρεθεί κατά τους δύο προηγούμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,7 μονάδες, έναντι 49,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που καθιστά την ισχυρότερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2015.
Η άνοδος οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ισχυροποίηση του κλάδου στη Γερμανία, η οποία επίσης κατέγραψε υψηλά 21 μηνών στις 56,2 μονάδες, καθώς και της αύξησης του δείκτη στη Γαλλία στις 51,8 μονάδες.
Αντιθέτως, σε ρυθμούς συρρίκνωσης παρέμεινε ο κλάδος στην Ιταλία, με το ρυθμό πτώσης να είναι περισσότερο περιορισμένος σε σύγκριση με τους προηγούμενου πέντε μήνες.
Οι πωλήσεις του κλάδου ήταν επίσης ενισχυμένες κατά τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που οφείλεται όμως κυρίως στις διακοπές του Πάσχα, οπότε τα στοιχεία ενδέχεται να υποστούν σημαντικές μεταβολές κατά τον επόμενο μήνα.
Επιπλέον, άνοδος σημειώθηκε και στη στελέχωση του κλάδου, μία τάση που συνεχίζεται εδώ και δεκαοκτώ μήνες, ωστόσο ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ήταν πιο μετριοπαθής, καταράφοντας χαμηλά ενός έτους.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης