Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale, Goldman Sachs: Οδηγός για το πως θα κινηθούν οι μετοχές σε περίπτωση εκλογής του Macron

Societe Generale, Goldman Sachs: Οδηγός για το πως θα κινηθούν οι μετοχές σε περίπτωση εκλογής του Macron
Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν σίγουρη νίκη του Emmanuel Macron στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει επικεντρωθεί στο πως μπορούν να κερδίσουν περισσότερα από τις επενδύσεις τους στο χρηματιστήριο.
Εάν ο Macron υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για μείωση της εταιρικής φορολογίας και εργασιακή μεταρρύθμιση «η επιστροφή της εμπιστοσύνης θα μπορούσε να συμβάλλει στη βελτίωση της κατανάλωσης, τότε μπορούμε να δούμε ένα θετικό σπιράλ στη Γαλλία» είπε ο Vincent Durel της Fidelity International και πρόσθεσε «αυτό είναι που χρειαζόμαστε».
Σύμφωνα λοιπόν με το Bloomberg, οι νικητές και χαμένοι κλάδοι του γαλλικού χρηματιστηρίου θα είναι οι εξής:

Οι νικητές

1. Εταιρείες λιανικής πώλησης

Ο Macron υποστήριξε τις περικοπές φόρων επί των μισθών και υψηλότερο επίδομα απασχόλησης για χαμηλόμισθους εργαζομένους.
Αυτό σύμφωνα με τη Societe Generale θα ωφελήσει το λιανικό εμπόριο, τα ΜΜΕ, τα ξενοδοχεία, τα αναψυκτικά και τα εστιατόρια.

2. Τράπεζες

Οι τράπεζες αποτελούσαν ήταν οι εννέα από τους δέκα μεγαλύτερους νικητές της χρηματιστηριακής αγοράς της ευρωζώνης την επομένη του πρώτου γύρου, καθώς ο κίνδυνος να κερδίσει η Le Pen και να βγάλει τη Γαλλία από το ευρώ υποχώρησε, ενώ το άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων ενίσχυσε τις προοπτικές των τραπεζικών κερδών.
Ο Macron έχει προτείνει επίσης την αλλαγή του φόρου περιουσίας έτσι ώστε να στοχεύει μόνο στα ακίνητα και όχι σε επενδύσεις κεφαλαίου.
Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει την αγορά ιδίων κεφαλαίων, βοηθώντας την Credit Agricole SA, την BNP Paribas SA και τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Amundi SA, δήλωσε η Societe Generale.

3. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η προτεινόμενη επένδυση του Macron σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ήταν θετική για τους κατασκευαστές ανεμογεννητριών Vestas Wind Systems A / S και Nordex SE, εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας EDP Renovaveis SA και Engie SA, σύμφωνα με την Goldman Sachs Group Inc.

4. Τηλεπικοινωνίες

Δεδομένου ότι ο Macron τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του κράτους σε εισηγμένες εταιρείες, η πώληση των μετοχών που έχει το κράτος στην Orange SA θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα ένα κύμα σταθεροποίησης για τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές, δήλωσε ο Durel της Fidelity.

5. Αυτοκίνητα

Επίσης, οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες (Renault, Peugeot) θα μπορούν να επωφεληθούν από το χαμηλότερο εργασιακό κόστος.

Οι χαμένοι

Όσον αφορά στους κλάδους που θα ζημιωθούν πρόκειται για τον ασφαλιστικό, την άμυνα και ασφάλεια, και τις εξαγωγές
Σε κάθε περίπτωση όμως το σημαντικότερο είναι ο Macron όταν και εάν εκλεγεί καταφέρει να εφαρμόσει την προεκλογική του ατζέντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης