Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν διάλογο με τη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό πρόγραμμα

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν διάλογο με τη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό πρόγραμμα
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως ο διάλογος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να επιλυθεί το θέμα
Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν τον απευθείας διάλογο με το καθεστώς της Βορείου Κορέας με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε σήμερα (28/4/2017) ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ραδιοφωνικό δίκτυο NPR.
«Σαφώς, αυτός θα ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα θέλαμε να επιλύσουμε αυτό» επισήμανε, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής απευθείας διαπραγματεύσεων με την Πιονγκγιάνγκ.
Ωστόσο, το καθεστώς πρέπει να είναι έτοιμο να συζητήσει για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και όχι μόνο για το «πάγωμα» του πυρηνικού του προγράμματος, υπογράμμισε λίγο πριν από τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο τη Βόρεια Κορέα.
«Ο στόχος μας είναι ο ίδιος με εκείνον της Κίνας, είναι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου» τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
«Και θα προσέθετα σύντομα ότι εμείς εκπληρώσαμε το δικό μας μέρος, αποσύραμε τα πυρηνικά μας όπλα από την κορεατική χερσόνησο.
Είναι καιρός η Βόρεια Κορέα να εξαλείψει επίσης τα (πυρηνικά) της όπλα.
Αυτός είναι ο στόχος μας, ο μοναδικός μας στόχος» επανέλαβε ο Tillerson και συμπλήρωσε «είμαστε ξεκάθαροι με τους στόχους μας».
Παράλληλα τόνισε «δεν επιδιώκουμε την αλλαγή του καθεστώτος, δεν επιδιώκουμε την κατάρρευση του καθεστώτος, δεν επιδιώκουμε την επιτάχυνση της διαδικασίας ενοποίησης της χερσονήσου.
Επιδιώκουμε την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης