Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Στόχος ένας ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων

Θεοχαρόπουλος: Στόχος ένας ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων
Προτείνω ιδρυτικό συνέδριο και εκλογή επικεφαλής από τη βάση μετά τον Ιούνιο εντός του 2017 είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος αναφερόμενος στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά.
«Στόχος μου από την πρώτη στιγμή είναι η δημιουργία του ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, με ενότητα και ανανέωση.
Ενότητα αρχικά στους δικούς μας χώρους και στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και ανανέωση, χωρίς αναπαλαίωση, ανανέωση προσώπων και πολιτικών πρακτικών.
Επιδιώκουμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, για αυτό και είναι σημαντική η πρωτοβουλία του συνεδρίου, από τις 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, γιατί θα παρουσιάσουμε την δική μας πολιτική και προγραμματική πρόταση για τον τρόπο που θα βγούμε από την κρίση.
Η δική μου πρόταση, είναι ότι μετά τον Ιούνιο, εντός του 2017 θα πρέπει να γίνει το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα και η εκλογή επικεφαλής από τη βάση» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Όπως είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, για να καταφέρει η χώρα να βγει από τα μνημόνια απαιτείται εθνική συνεννόηση.
«Η λύση αυτή τη στιγμή, που είμαστε στα μνημόνια, θα δοθεί με κυβερνήσεις εθνικής συνεννόησης, με όλες τις δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα εντός της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Αυτή την πρόταση θα καταθέσουμε όποτε και αν γίνουν εκλογές» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έχει στόχο να γίνει συμπλήρωμα κανενός» και ότι «θα είναι ο αυτόνομος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας».
Ο κ.Θεοχαρόπουλος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολουθεί, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει το πελατειακό σύστημα και την αναξιοκρατία στο δημόσιο».
«Εμείς δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες που οδήγησαν και οδηγούν την χώρα με το ένα πόδι έξω από την ευρωζώνη και στο τέλος υπογράφονται τα πάντα, με την πλάτη στον τοίχο.
Είμαστε απέναντι σε μια επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα παίρνει από τους φτωχούς και ένα πολύ ελάχιστο μέρος το δίνει στους ακόμη πιο φτωχούς.
Ο τόπος χρειάζεται σύγχρονες υπηρεσίας κοινωνικής πολιτικής, υγείας, παιδείας, ασφάλειας, συγκοινωνιών, και να προχωρήσει στην ιδιωτική οικονομία με υγιή επιχειρηματικότητα και με τους κανόνες ανταγωνισμού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτα από αυτά σήμερα!» τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης