Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μήνυμα από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ στον Τσίπρα: Πρώτα τα μέτρα και μετά, αν κριθεί αναγκαίο, θα εξεταστεί το χρέος

Μήνυμα από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ στον Τσίπρα: Πρώτα τα μέτρα και μετά, αν κριθεί αναγκαίο, θα εξεταστεί το χρέος
«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γερμανό ομόλογός του έχουν πολύ καλή σχέση και θέλουν να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα»
Αιχμηρή και ταυτόχρονη ξεκάθαρη απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα δίνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις (περισσότερα εδώ) του Έλληνα πρωθυπουργού πως «αν δεν πάρουμε ελάφρυνση του χρέους, θα ακυρωθούν τα μέτρα».
«Το πακέτο των μέτρων συγκεκριμενοποιείται αυτές τις ημέρες στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Αθήνα με τους επικεφαλής των δανειστών και υπολογίζουμε πως θα εφαρμοστούν.
Υπάρχει ένα σημείο στη συμφωνία του 2016 που αναφέρει πως μόνο όταν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και υλοποιηθεί με επιτυχία το σύνολο του τρέχοντος προγράμματος δηλαδή το 2018, το Eurogroup θα εξετάσει τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, εφόσον κριθεί πως είναι αναγκαίο για να είναι βιώσιμο το χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Denis Kohlberg, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.
Σε ό,τι αφορά στη θετική αναφορά του πρωθυπουργού για τον κ. Schaeuble και την κα Angela Merkel, ο εκπρόσωπος είπε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γερμανό ομόλογός του έχουν πολύ καλή σχέση και θέλουν να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα.
Επίσης, για τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα περί των μέτρων ρωτήθηκε και ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Stephen Seibert.
«Συμφωνώ απόλυτα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών», είπε, ενώ για επιβεβαίωσε πως όντως η κα Merkel και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν πολύ καλή σχέση τόσο στο θέμα του χρέους όσο και στο προσφυγικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης