Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι εξελίξεις στην Κίνα αυξάνουν στα 2.100 δολ. ανά τόνο τον στόχο για το αλουμίνιο

Goldman Sachs: Οι εξελίξεις στην Κίνα αυξάνουν στα 2.100 δολ. ανά τόνο τον στόχο για το αλουμίνιο
Η τιμή του αλουμινίου αυξήθηκε το α΄ τρίμηνο του 2017 κατά 15%, περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο μέταλλο
Αύξηση της δυναμικής του αλουμινίου προβλέπει το επόμενο διάστημα σε έκθεσή της η Goldman Sachs, με την τιμή του μετάλλου όπως επισημαίνει, να ενισχύεται από τις εμπορικές και περιβαλλοντικές πολιτικές της Κίνας.
Όπως επισημαίνει στην ανάλυσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η τιμή του αλουμινίου αυξήθηκε το α΄ τρίμηνο του 2017 κατά 15%, περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο μέταλλο.
Θέτει δε ως τιμή στόχο τα 2.000 δολάρια/τόνο το επόμενο εξάμηνο και τα 2.100 δολάρια/τόνο το επόμενο δωδεκάμηνο.
Αναλύοντας το σκεπτικό της βραχυπρόθεσμης πρόβλεψης (εξαμήνου), η Goldman Sachs επισημαίνει την πρόσφατη εντολή της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης (NDRC) προς τις τοπικές κυβερνήσεις, να περιορίσουν την παραγωγή αλουμινίου από παράνομα και μη εγκεκριμένα χυτήρια μέσα στους επόμενους 6 μήνες.
Επιπλέον, επισημαίνει την αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο για τις φθηνές τιμές του κινεζικού χάλυβα έναντι του αμερικανικού, η οποία ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα, ανάμεσά τους και το αλουμίνιο.
Επίσης, σημειώνει την επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το α΄ τρίμηνο του 2017, παράγοντας ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση και την αύξηση της παραγωγής του αλουμινίου.
Σε πιο μεσοπρόθεσμη βάση (δωδεκάμηνο), η Goldman Sachs επισημαίνει, ότι το Πεκίνο είθισται κατά το δ΄ τρίμηνο του έτους να δίνει εντολή για περιορισμό της βιομηχανικής παραγωγής, εξαιτίας της υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παρατηρείται αυτή την εποχή, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και το 2017.



Πηγή: worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης