Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 990 εκατ. δολ.

Standard Chartered: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 990 εκατ. δολ.
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +8% στα 3,6 δισ. δολ.
Κατά σχεδόν δύο φορές ενισχύθηκαν τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας Standard Chartered για το πρώτο τρίμηνο του 2017, η οποία τόνισε ότι η στρατηγική αναδιάρθρωσής της φαίνεται να αποδίδει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενισχύωντας τις προσδοκίες της για άμεση αποπληρωμή μερισμάτων.
Συγκεκριμένα, τα προ φόρων κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 990 εκατ. δολ., έναντι 500 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απότομη πτώση των επισφαλών δανείων.
Παράλληλα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά +8%, στα 3,6 δισ. δολ. συνολικά, βοηθώντας στην άνοδο των μετοχών της κατά +3,9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η τράπεζα δήλωσε ότι σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που παρατηρείται στις αγορές της.
Σημειώνεται ότι η Standard Chartered βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης μετά την αύξηση που αντιμετώπισε στα επισφαλή της δάνεια, καθώς και λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισε με τις αυξανόμενες ρυθμιστικές απαιτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης