Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αυξάνεται η πιθανότητα για κλείσιμο της αξιολόγησης στις 22/5 – Πιο θετικό το ΔΝΤ

Citigroup: Αυξάνεται η πιθανότητα για κλείσιμο της αξιολόγησης στις 22/5 – Πιο θετικό το ΔΝΤ
Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποπληρωμή μέρους των χρεών της τον ερχόμενο Ιούλιο...
Το πολύ καλύτερο του αναμενόμενου πλεόνασμα για το 2016 (3,9%) αλλά και η πιο διευκολυντική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυξάνουν τις πιθανότητες για κλείσιμο της β’ αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης στο Eurogroup της 22ης Μαΐου 2017, εκτιμά σε σχετικό της σημείωμα η Citigroup, η οποία επισημαίνει πως έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα.
Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποπληρωμή μέρους των χρεών της τον ερχόμενο Ιούλιο.
Η αμερικανική τράπεζα υπενθυμίζει πως νωρίτερα μέσα στο μήνα, στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε μία καταρχήν συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας, με αντάλλαγμα την ψήφιση δημοσιονομικών μέτρων συνολικού ύψους 2% του ΑΕΠ, που θα εφαρμοστούν την περίοδο 2018 – 2019.
Η συνολική συμφωνία θα επιτευχθεί μόνο αφότου τα εν λόγω μετρά ψηφιστούν από την εγχώρια Βουλή.
Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε, μέσω συνέντευξής του για την ψήφιση των μέτρων, ωστόσο απείλησε με ακύρωσή τους αν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα σε συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα που ξεκίνησαν εκ νέου οι επαφές κυβέρνησης και δανειστών στην ελληνική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η β’ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης