Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Εάν η αξιολόγηση είχε κλείσει το 2016, δεν θα υπήρχαν τα νέα απαράδεκτα μέτρα

Θεοχαρόπουλος: Εάν η αξιολόγηση είχε κλείσει το 2016, δεν θα υπήρχαν τα νέα απαράδεκτα μέτρα
Εκτός πραγματικότητας ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στην κεντροαριστερά είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος
Την θέση ότι εάν η αξιολόγηση είχε κλείσει το 2016 δεν θα υπήρχαν τα νέα απαράδεκτα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας.
«Η κυβέρνηση έχει κάνει το χειρότερο μείγμα της διαπραγμάτευσης.
Αυτό που έχει συμφωνηθεί δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση.
Αντίθετα, οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας.
Αν είχε κλείσει η αξιολόγηση το 2016 δεν θα υπήρχαν αυτά τα νέα απαράδεκτα μέτρα
Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν να διαπραγματευόταν τόσον καιρό ότι είναι ανέφικτα τα 3,5% πλεονάσματα και τώρα να τα αποδέχεται και μάλιστα να λέει ότι ουσιαστικά επειδή πέτυχε το 4% αυτό το διάστημα που προέρχεται από υπερφορολόγηση, μπορούμε να πετύχουμε το 3,5% τα επόμενα έτη» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε πως «ο πρωθυπουργός ήταν για ακόμη μια φορά εκτός πραγματικότητας» και χαρακτήρισε «κοροϊδία»τα αντίμετρα.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε την ανάγκη για ανανέωση και ενότητα προκειμένου να υπάρξει «μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας και να υπάρχει μια εναλλακτική προοδευτική λύση» και «για να μην κατευθυνθούν οι πολίτες σε ακραίες εθνικιστικές λύσεις».
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοχαρόπουλος, αφού σημείωσε πως σέβεται τις συλλογικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι η θέση του «είναι ότι 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου θα προχωρήσουμε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κύριος στόχος του οποίου είναι το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, δηλ. να παρουσιάσει μια προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης για τη χώρα».
«Ταυτόχρονα, μετά από αυτό το συνέδριο, εντός εξαμήνου, θα πρέπει να υπάρξει ο νέος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας, οι ιδρυτικές του διαδικασίες και η εκλογή του επικεφαλής από τη βάση» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν υπάρχει «χώρος» για τον ΣΥΡΙΖΑ σε' αυτή την προσπάθεια, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει μόνος του ότι δεν ανήκει στην κεντροαριστερά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης