Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan: Θετική εξέλιξη για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο η νίκη Macron

Padoan: Θετική εξέλιξη για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο η νίκη Macron
Ο Ιταλός πολιτικός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το ιταλικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα βοηθήσει στον κατευνασμό των αντιευρωπαϊκών συναισθημάτων στη χώρα
Θετικά αποτιμά τον χθεσινό θρίαμβο του Emmanuel Macron ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Pier Carlo Padoan, χαρακτηρίζοντάς τον μία εξέλιξη που είναι καλή για την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει ως μία «πρόκληση» τον β’ γύρο της 7ης Μαΐου 2017, με το αποτέλεσμα να είναι αμφίρροπο, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για μάχη κατά του λαϊκισμού.
Ο Ιταλός πολιτικός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το ιταλικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα βοηθήσει στον κατευνασμό των αντιευρωπαϊκών συναισθημάτων στη χώρα.
Επιπλέον, μιλώντας στο CNBC, ο κ. Padoan αναφέρθηκε στα οικονομικά της Ευρωζώνης και της Ιταλίας, υπογραμμίζοντας πως στο εσωτερικό της χώρας πρέπει να επιταχυνθούν οι κινήσεις για δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
«Η κρίση άφησε μεγάλες καταστροφές στους ισολογισμούς των ιταλικών τραπεζών.
Ωστόσο, τα τραπεζικά ζητήματα φροντίζονται κατάλληλα», σημείωσε, ενώ στη συνέχεια παραδέχθηκε πως ένα από τα «αγκάθια» είναι και η γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύς καιρός για το ξεκίνημα μίας νέας επιχείρησης.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως «η Ιταλία φροντίζει τα ευρωπαϊκά σύνορα», τονίζοντας παράλληλα πως η Ε.Ε. πρέπει να είναι πιο «προνοητική» ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης