Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2017

Βρετανία: Υποχώρησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2017
Σύμφωνα με τον Ομοσπονδία Βιομηχανίας της χώρας, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η πτώση της στερλίνας και η ανάκαμψη στις τιμές των βασικών εμπορευμάτων
Πτώση κατέγραψαν οι βιομηχνικές παραγγελίες στη Μεγάλη Βρετανία, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα (24/4) η Ομοσπονδία Βιομηχανίας της χώρας, με την υποτίμηση της στερλίνας να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.
Συγκεκριμένα, τα τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδίας που αφορούν 400 επιχειρήσεις, έδειξαν πτώση του σχετικά δείκτη στις +4 μονάδες, έναντι +8 μονάδων τον Μάρτιο, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις +5 μονάδες.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την ασθενέστερα στοιχεία από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ έρχονται να συμπέσουν και ε μία πτώση στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη του βιομηχανικού κλάδου.
"Ο συνδιασμός της πτώσης της λίρας και της ανάκαμψης στις τιμές των βασικών εμπορευμάτων δείχνει ότι οι πιέσεις κόστους συνεχίζουν να οικοδομούνται σταδιακά, την ίδια στιγμή που οι κατασκευαστές δεν αναφέρουν κανένα σημάδι ότι θα υποχωρήσουν βραχυπρόσθεσμα", σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ομοσπονδίας, Rain Newton-Smith.
Παράλληλα, ο οικονομολόγος της IHS Global, Howard Archer, επεσήμανε ότι "οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο μεταποιητικός τομέας είναι όλο και πιο πιθανό να ενταθούν καθώς προχωράει το τρέχον έτος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης