Μανιάτης (ΔΗΣΥ): Ο Σπίρτζης έγινε γενίτσαρος για μια υπουργική καρέκλα

Μανιάτης (ΔΗΣΥ): Ο Σπίρτζης έγινε γενίτσαρος για μια υπουργική καρέκλα
«Καλή συνέχεια στο ταξίδι του στον νεοφιλελευθερισμό» απάντησε ο Χρήστος Σπίρτζης
Δριμεία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Υποδομών εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.
Ο υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη ανοιχτά για τις δηλώσεις του σχετικά με το μποτιλιάρισμα στην Ιόνια Οδό και την Αθηνών-Πατρών, το Πάσχα.
«Ο κ. Σπίρτζης έγινε γενίτσαρος από επιλογή για μία υπουργική καρέκλα.
Άρχισε να κόβει κορδέλες σε οδικούς άξονες μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα για να ξεφύγουν από την κατακραυγή του κόσμου.
Πέτυχε το αντίθετο.
Επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στην παράταξη που τον ανέδειξε, αυτή που παρακαλούσε να τον στηρίξει στην προεδρία του ΤΕΕ, την παράταξη της οποίας την ιστορία καπηλεύεται» τόνισε σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μανιάτης.
Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι «παρέλαβε τα έργα έτοιμα κατά 80%, και έδωσε πανωπροίκι στους εργολάβους 500 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις καθυστερήσεις της κυβέρνησής του από τα capital controls, είναι ο ίδιος υπουργός που τεμάχισε στα 8 τον άξονα «Πάτρα-Πύργος», για να τον αναθέσει τμηματικά στον κουμπάρο εργολάβο κ. Καλογρίτσα».
Συνέχισε την επίθεσή του δε, λέγοντας πως «είναι ο ίδιος που υπηρετεί το κόμμα που καταψήφισε τις συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους, που στήριξε το κίνημα "δεν πληρώνω", αλλά οργανώνει επικοινωνιακές φιέστες για έργα που δεν τους ανήκουν και που τα υπέσκαψαν σε κάθε τους στάδιο.
Είναι το μόνο που τους απέμεινε μετά τις μηδενικές τους επιδόσεις, τόσο στον σχεδιασμό δημοσίων έργων, όσο και στη διαχείριση των δημοσίων συγκοινωνιών».
«Ο αυτοεξευτελισμός τους δεν έχει όρια.
Τώρα πια όμως όλοι τούς ξέρουν.
Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο», κατέληξε ο κ. Μανιάτης.

Η απάντηση από τον Σπίρτζη

Ωστόσο, ο κ. Σπίρτζης πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση.
Ο κ. Σπίρτζης εύχεται στον κ. Μανιάτη «καλή συνέχεια στο ταξίδι του στον νεοφιλελευθερισμό» και τονίζει πως «αν ίσχυαν στο παραμικρό τα όσα ο υπουργός του Αντώνη Σαμαρά κ. Μανιάτης ισχυρίζεται, τότε θα γινόμουν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά ή πρωθυπουργού αντίστοιχης πολιτικής τοποθέτησης, πράγμα που ήταν, είναι και θα είναι αδύνατο».
Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε δε πως η παράταξη που τον ανέδειξε «είναι σίγουρο ότι δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στο χώρο των συμμαχιών με τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, είναι εκεί που πάντα ήταν: στο σοσιαλιστικό αριστερό χώρο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS