Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure: Η παγκοσμιοποίηση βελτίωσε τη ζωή των πολιτών – Δεν είναι υπεύθυνη για την αύξηση των ανισοτήτων

Coeure: Η παγκοσμιοποίηση βελτίωσε τη ζωή των πολιτών – Δεν είναι υπεύθυνη για την αύξηση των ανισοτήτων
«Πλέον, περισσότερο από όσο ποτέ, οι Ευρωπαίοι είμαστε πεπεισμένοι πως η συμμετοχή στην Ε.Ε. μας βοηθά να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη της διεθνούς συνεργασίας»
Η παγκοσμιοποίηση βελτίωσε αισθητά το επίπεδο ζωής των πολιτών, υποστήριξε ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τασσόμενος εκ νέου κατά των πολιτικών προστατευτισμού που προωθούνται από διάφορους ηγέτες.
Βέβαια, δεν κατονόμασε τον Donald Trump…
Ο ανώτατος τραπεζίτης κατέρριψε τους ισχυρισμούς ορισμένων πως η παγκοσμιοποίηση αύξησε τις εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες, επικαλούμενος εμπειρικές μελέτες που αποδεικνύουν πως οι ανισότητες είναι κυρίως προϊόν της τεχνολογικής προόδου και λοιπών αστάθμητων παραγόντων.
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που επιχειρούνται στο ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών (βλέπε πάλι Donald Trump…), χαρακτήρισε ως μία πολύ σημαντική πρόοδο τους τρέχοντες κανόνες («Βασιλεία 3»), εκτιμώντας πως έχουν αναμφίβολα καταστήσει τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές πιο ανθεκτικές.
Σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της Τράπεζας, επανέλαβε πως «μένει ακόμα να πειστούμε ότι ο στόχος για πληθωρισμό 2% (στην Ευρωζώνη) είναι βιώσιμος (μεσοπρόθεσμα)»…
Κλείνοντας, ο κ. Coeure δεν παρέλειψε να αναφερθεί έμμεσα και στο επίκαιρο και επίμαχοι ζήτημα του Brexit, σημειώνοντας ότι «πλέον, περισσότερο από όσο ποτέ, οι Ευρωπαίοι είμαστε πεπεισμένοι πως η συμμετοχή στην Ε.Ε. μας βοηθά να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη της διεθνούς συνεργασίας».
Μάλιστα, είπε , επίσης, έμμεσα, ότι η συμμετοχή στην ενιαία αγορά προϋποθέτει τη συμμόρφωση μες τους θεμελιώδεις κανόνες του μπλοκ…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης